Relationer mellan far och son, mor och dotter

En familj på 4 fiskar. far lär sonen att fiska och mor pratar med dottern.

Som kvinna är relationen till mor viktig och som man är din relation till far viktig. Högst 10 procent av oss har en vän-relation till sin förälder av samma kön! Detta är skrämmande siffror. Föräldern av samma kön bygger din identitet som man eller kvinna. Bearbeta och förändra din relation till mor och far.

Relationerna far, son och mor, dotter är viktiga relationer. Din förälder av samma kön har präglat dig mycket och du har fått bra och  dåliga mönster. För att kunna gå vidare och få frid behöver du göra upp med honom/henne. Med ”göra upp” menar jag:

Ett arbete du gör själv MED dig själv och INOM dig själv

Mitt förslag är att du gör en  egen undersökning. Om de är levande kan du fråga dom själva. Om de är döda eller ej kontaktbara kan du fråga släktingar och vänner samt besöka platser där de vistades.

Vad gjorde honom/henne till de människor de blev? Vad var det som gjorde att de agerade som de gjorde när du var liten?

Bearbetning och förlåtelse

Detta handlar inte om att DÖMA. Det handlar om att förstå för att förstå dig själv. I slutändan handlar det om att FÖRLÅTA. Det är inte alltid lätt att förlåta. Särskilt inte när föräldrarna begått olika övergrepp. För din egen frid och utveckling är det ändå viktigt att förlåta. För att förlåtelse ska vara MÖJLIG måste alla "lager" i dig få uttrycka sig. Det kan finnas väldigt starka monsterkänslor som håller tillbaka dig och stjäl din livsenergi.

Du mår mycket bättre när du får uttrycka det du känner. Detta är en process som ibland kan fortgå under en lång period. När du är mogen för det kan du förlåta. Antingen muntligen eller inom dig. Om de är döda eller ej kontaktbara får du ta det inom dig. Om de är levande får du kraftfullast resultat för dig själv genom att göra det:

MUNTLIGEN

Träfigurer på rad. De rasar som dominobrickor. Symbol för att stoppa arvsynden genom att bryta den i "ditt led" i dina relationer med din far och din mor. Detta innebär att bearbeta för att kunna gå vidare fri från negativ påverkan.
Bryt "arvsynden" du fått av din mor och din far. Vägra föra den vidare till dina barn och till andra du har omkring dig.

Inse att du har valet i din HAND. Valet att bryta generationers bitterhet och agg. Risken är annars mycket stor att du för mönstren VIDARE till dina barn. Jag brukar kalla de mönster som går från generation till generation för ARVSYNDEN. Arvsynden är inget du ska straffas för. Arvsynden är något som går att BRYTA.

Min egen far

Eftersom jag är man talar jag här om relationen far och son. Första gången jag berättade för min far att jag älskade honom var en otrolig befrielse. Motståndet innan var lika otroligt.

Tänk vad TRE ORD kan betyda

Min far var av den gamla stammen som inte hade lärt sig något verbalt språk för att uttrycka kärlek. I efterhand har jag förstått att många fäder bara går och väntar på bekräftelse på de BRA saker de gjort som pappor. Efter det genombrottet blev vår relation bara bättre och bättre. Det var JAG som skapade detta.

Det kan även DU göra

Om du är far, varför inte ta initiativet själv?

Tala om för din son hur mycket du älskar honom och fråga honom om han är nöjd med sin barndom. Detta är lika viktigt för far som för son. Detta för att få FRID och kunna gå vidare. Samma sak gäller givetvis relationen "mor och dotter".

Missa inte NYA INLÄGG!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Prenumerera KOSTNADSFRITT på utskick (1 ggr mån) från Bloggen Morrhåret

Relationen mor och son, far och dotter

En familj vid stranden till en älv. Fadern sitter ned i en solstol. Övriga står upp. Pappa och storebror håller i fiskespön. Allihop tittar ut mot älven. De ser alla glada ut. Detta är ett positivt minne. Minns detta och bearbeta samtidigt det som var mindre bra.
Ta ansvar för kärleken och förlåt din mor och din far. Samtidigt hindrar det inte dig från att bearbeta det som hänt. Det handlar om DITT liv framförallt. WIN, WIN.

Föräldern av motsatt kön har också präglat dig mycket. De har varit förebild för din syn på det motsatta könet. Förenklat går det att säga att obearbetat:

BLIR du som din förälder av SAMMA kön och du träffar en partner som LIKNAR din förälder av MOTSATT kön

Sedan finns det variationer av detta. Det finns även människor som föredrar att vara med någon av samma kön. Dessa mönster återfinns även här på olika sätt. Du behöver även här:

  • FÖRSTÅ
  • UTTRYCKA

och FÖRLÅTA. Detta för att kunna gå vidare med lätta steg . . .

Uttrycka känslor och bearbeta

Du kan tala med föräldrarna och du kanske kan få dom att berätta om hur det var ur deras perspektiv. Att uttrycka starka negativa känslor såsom ilska och hat direkt på andra människor är inte konstruktivt.

Tonårsflicka sitter i soffan och bearbetar relationen dotter, far och relationen dotter, mor. Hon slår på kuddar. Hon ser ledsen och arg ut.
Skapa utrymmet - skrik, slå, yla, gråt, morra, fräs, hoppa och få ut det där skräpet som hindrar dig från att leva fullt ut i kärlek.

🐾 Sätt upp en bild på personen

Sätt upp en bild på personen. Använd sedan denna bild för att få ut dina starka negativa känslor.

  • Använd en kudde att slå på
  • Använd rösten
  • Skrik in i en kudde (på så sätt stör du inte grannarna)

Ett annat bra ställe är bilen. Där är det ingen som hör eller ser dig. Låt  känslorna flöda. Tillåt dig att släppa ut allt du gått och burit på:

  • Skrik
  • Gråt

Uttryck dig djupt nerifrån essensen av dig själv. Detta handlar om din frigörelse. I slutändan handlar det om din flödande lycka och glädje bara över att finnas till.

Den kloke lär av andras misstag, dåren av sina egna
Engelskt ordspråk
Skolbarn bråkar med varandra

Det förflutna och särskilt barndomen påverkar dig i nuet

Om barndomen och ditt inre barn. Det förflutna och särskilt barndomen påverkar dig i nuet. Detta blir särskilt uppenbart i mötet med andra människor. En nära kärleksrelation kan ofta locka fram sidor hos dig som du inte hade en aning om att du hade.

Fortsätt läsa →
En blond tonårsflicka använder läppstift och skriver ordet HAT på en spegel

Sluta hata dina föräldrar och bli vuxen

Hatar du dina föräldrar? Vilka konsekvenser får detta hat? Bearbeta relationen med dina föräldrar, bli vuxen och öka din självkänsla. Hatet till dina föräldrar bor i dig och det är där det fräter sönder allt som syra. Sluta hata och skylla på dina föräldrar. Ta makten i ditt liv och vägra släppa den ifrån dig. Lämna hat och offerskap och var vuxen.

Fortsätt läsa →

Relaterade Tjänster