Att bryta mönster och skapa ditt liv som du innerst inne vill ha det

Klossar med bokstäver formar orden GÖR DET BARA ANNORLUNDA

Har du märkt att livet ofta går på rutin? Dessa rutiner är uppbyggda av mönster. Dessa mönster skapade du i det förflutna. För att kunna skapa det liv du innerst inne vill ha behöver du BRYTA de mönster som om och om igen skapar OM ditt liv.

Du vet när du är på väg att bryta dina mönster. Har du  varit rökare eller är du rökare? Har du slutat eller har du försökt sluta röka? Du känner och du märker att du är på väg att lyfta upp den där cigaretten. Det är då du befinner dig vid BESLUTET:

Ska du gå vidare utifrån dina inre mönster skapade i det förflutna och fortsätta röka som du alltid gjort?

Vanor är trygga och människor kan ofta agera bestämt och målmedvetet för att försvara sina gamla vanor. Se vad Shakespeares Hamlet säger om detta med vanor:

"Vem skulle dra på bördorna och stöna och svettas under livets ok, om inte vi fruktade för något efter döden, det oupptäckta landet från vars gräns ingen har återvänt? Det lamslår viljan, och hellre bär vi våra vanda plågor än flyr till andra som vi inte känner. Den inre rösten gör oss alla fega. Så går beslutsamhetens friska hy i eftertankens kranka blekhet över, och företag av högsta vikt och flykt kan falla platt och mista namnet handling."
-
Hamlet ur pjäsen "Hamlet" av W Shakespeare

Dina inre affirmationer skapar ständigt ditt liv. Ditt nuvarande liv är skapat av förflutna handlingar i kombination med det som varit. Att skapa det liv du vill ha är att skrupellöst se det som ÄR och utifrån din perception av detta ÄNDRA dina handlingar I NUET.

"Argue for your limitations and sure enough they're yours"
 
 - Richard Bach ur boken "Illusioner"

Vill du bryta dina icke önskvärda mönster?

Kvinna sitter på golvet. Hon röker och dricker vin. Hon funderar på att bryta icke önskvärda mönster.
Präglingar och mönster har vi alla. Vilka mönster vill du ha i ditt liv? Välj bort improduktiva och destruktiva handlingssätt. Behåll goda mönster i medvetenhet om att de är just mönster och alltså påverkbara.

Vill du bryta din gamla hjärnas mekaniska makt och upptäcka något NYTT? Vill du skapa OM ditt liv som tidigare eller vill du bryta trots det temporära inre motstånd du känner?

Hur bottnar du i ditt beslut? Hur viktigt är det för dig att bryta mönstren?

Viktminskning och revolution

Någon håller fram ett äpple i ena handen och en munk i den andra. Att bryta mönster innebär ofta att välja bort saker.
Har du makten, disciplinen och motivationen att välja? Att bryta mönster kan vara en verklig utmaning. Ta makten i ditt liv idag så att du kan välja i kärlek till dig själv.

Vid viktminskning handlar det om att bryta mönster. Du står i köket och är på väg att stoppa bakelsen i munnen. Du är på väg att vräka i dig limpmackorna med en slev Bregott. Du är på väg att köpa fettdrypande wienerbröd. Det är då valet uppenbaras inom dig.

Har du känt detta någon gång? Har du lyssnat på din egen inre dialog som högljutt debatterar kring Wienerbröd och annat?

- "Ja, men jag kan ju frysa in och äta wienerbröden sedan"

JASÅ! Tror du på det själv? Du kommer att vräka i dig allihopa ikväll.

- "Nej då"

Ja men kom IGEN!

Känner du igen dig?

Ingen annan hör din inre dialog. Det är bara DU som hör. Du har valet att välja hjärnans mekaniska sätt att agera eller att ta MAKTEN och välja något nytt.

 • Du kan välja att ta dig själv på ALLVAR
 • Du kan välja SJÄLVRESPEKT och SJÄLVKÄNSLA
 • Du kan välja att FORTSÄTTA i icke-närvaro

Du bestämmer:

Vad vill du ha i ditt liv? KÄRLEK eller RÄDSLA?

Bryt mönster genom att tillföra nya tankar och nya  handlingar som ger ett nytt resultat. Detta är REVOLUTIONÄRA tankar. Det handlar om att ta  makten i ditt eget liv. Dina tankar skapar dina handlingar som skapar ditt liv. Byt tankar, ändra ditt liv och ta makten över dig SJÄLV. Då många av oss tagit makten på detta sätt kommer en sann och kärleksfull revolution ske i världen. En revolution som egentligen är ett uppenbarande av det som ÄR.

Bryt mönster och få personlig utveckling i livet

Närbild på fötterna på en man som har färgglada omaka strumpor. Bryt mönster bara för att bryta mönster. Andra får tycka vad dom vill.
Bryt medvetet "yttre mönster och koncept" - bara med syftet att hålla dig VAKEN och ALERT. Det kan vara små detaljer i ditt liv. Andra får tycka vad de vill. Ditt syfte är gott.

Personlig utveckling handlar mycket om detta. Det handlar om att BRYTA de mönster du skapat i det FÖRFLUTNA och den enda plats du kan göra  detta på är i NUET. Först blir du medveten om mönstrets manifestation i nuet. Sedan bryter du medvetet mönstret för att du önskar något ANNAT. Om du är rädd för närhet och om du är rädd för att visa dig sårbar, kan du göra tvärtom genom att i stället visa dig sårbar. Du kan aktivt jobba på att bryta mönster i ditt liv och du kan börja NU i ditt liv som det ser ut idag i vardagen. Det finns ingen som kan hindra denna revolution för dina tankar och dina känslor är DINA. Här kommer några exempel på revolutionära handlingar som kan hjälpa dig att bryta dig ut ur sömnens komaliknande tillstånd:

 • Ta en ANNAN väg till arbetet
 • Stig in i bilen från ANDRA sidan och ÅLA dig över växelspaken
 • Starta på en högre växel
 • Kolla oljan bara för att få tillfälle att SNIFFA på MOTOROLJAN
 • Sätt dig och meditera i baksätet om du aldrig gjort det förut

Bryt mönster och använd fantasin. Du vet säkert hur du brukar duscha på morgonen. BRYT mönstret och börja med huvudet om du brukar börja med fötterna och avsluta på höger sida om du brukar avsluta på vänster sida. På arbetet kan du sedan fortsätta genom att hälsa på en av flugorna på toaletten.

Varför inte?

Syftet är gott. Håll en lång och djup monolog med skatorna på parkeringen. Jag skämtar inte. Det handlar om ditt uppvaknande och DITT LIV. vilket i förlängningen handlar om världens uppvaknande.

 • Det är HÄFTIGT!
 • Det är COOLT!
 • Det är REVOLUTION!

Det är REBELLISKT så det skriker om det. Det normala är komaliknande SÖMN större delen av tiden.

MISSA INTE NYA INLÄGG!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Prenumerera KOSTNADSFRITT på utskick (1 ggr mån) från Bloggen Morrhåret

Är det någon hemma eller är du bara "ett  mönster"?

Knapp på stereo. Autoplay. Går livet på autoplay? Bryt mönstren och börja leva.
Då ditt liv styrs av en uppsättning mönster finns det ingen där och egentligen lever du inte - du är död och ditt liv går på repeat och autoplay. Vill du leva?

Hur var det med duschandet? Sitter det i kroppen? Gör du det mekaniskt eller är du närvarande? Hur ser det i så fall ut i livet som helhet? Lever du eller är du DÖD?

Om ditt liv sker mekaniskt innebär det att det inte är någon hemma. Ditt liv sker automatiskt och man skulle kunna ersätta dig med en robot. Du är INTE där. Kom igen! det behövs inga stora steg eller stora investeringar i kurser och utbildningar. Ät maten med gaffeln i höger hand om du alltid äter med gaffeln i vänster hand. Använd djupa tallrikar om du vanligtvis använder flata tallrikar. Använd fantasin och utvidga stunderna av medveten närvaro!

Vill du få ett livlöst bajskorvsansikte?

Det finns mycket du kan göra för att bryta dina mönster och när du börjar bryta väcker du upp den här medvetenheten som finns latent inom oss alla, utan undantag. Om du inte gör det kommer du att bli en av alla dessa DÖDA individer med bajskorvsansikte som du kan se på tunnelbanan, i bilkön och på bussen varje dag. SURA inåtvända och med BAJSKORVSANSIKTE. Dött livlöst och en restprodukt.

Vad vill du ha i ditt liv? Vilken sorts liv vill du ha?  

Om motstånd och syftet med att bryta mönster

Vattenskoter på stormigt hav hoppar över vågorna. Kämpa på, ta makten, bryt dina mönster och lev.
Dina mönster är som ett stormigt hav och det jobbiga är att de gör MOTSTÅND. "JA" blir till "NEJ" och "NEJ" blir till "JA". Kämpa på, ta makten, bryt dina mönster och LEV!

Kan det komma upp motstånd då du bryter gamla invanda mönster?

Ja, ATT det kan. Läs snutten ur Hamlets monolog igen. Du kan känna ett fruktansvärt motstånd mot att bryta gamla mönster.

Vad är då syftet med att bryta mönster och luckra upp illusionerna?

Det handlar om förhöjt medvetande och förhöjd varseblivning.

🐾 Bryt mönster i nuet

Människan har potential att gå BORTOM rädsla och överlevnad. Vi har potential att istället välja LJUS och KÄRLEK. Faktum är att denna förhöjning måste till om mänskligheten ska överleva. Vi behöver växa UPP och vi behöver komma ur sandlådan nu. Det är allvar och det är bråttom. Det finns ofta många illusoriska "MÅSTEN" hos människor.

 • Våga skapa fler "JAG VILL" i ditt liv
 • Våga vara SANN mot din egen sanning

Dina tankar skapar dina handlingar som skapar ditt liv. Byt tankar och ändra ditt liv. Ta makten över dig själv. Då många av oss tagit makten på detta sätt kommer en sann och kärleksfull revolution att ske i världen. Då du bryter dina mönster blir du fri eftersom du inte styrs  av mönster från det förflutna längre. Du kan istället VARA i NUET och skapa  ditt liv utifrån det som ÄR

Var en kärleksfull revolutionär och kom ihåg att ha KUL

Läs mer NEDAN eller på startsidan för MORRHÅRET ->

If it does not function as part of our daily life, then meditation is an escape and absolutely useless. All this implies that one must stand alone. There is a difference between isolation and aloneness, between loneliness and being able to stand by yourself clearly, unconfused, uncontaminated.
Jiddu Krishnamurti
En äldre asiatisk kvinna avslutar precis en löptävling. Hon ser glad ut.

Har du avslutat? Avsluta och återfå kraft och kärlek

Det är viktigt att avsluta saker i livet. Har du för vana att inte avsluta? Alla oavslutade ting samlas i en ryggsäck som du tvingas släpa på. Att avsluta är att förenkla och det ger dig kraften åter. Du avslutar och ger plats för verkligheten och kärleken i nuet.

Fortsätt läsa →
7 nykterhetsmedaljer i olika färger är arrangerade som en blomma

Alkohol, alkoholproblem och inspiration till förändringar

Alkohol är en del av vårt samhälle. Har du erfarenheter av alkoholproblem? Det kan vara egna problem eller andras. Här resonerar jag kring alkohol och alkoholmissbruk. Bli inspirerad till förändringar och få tips kring alkoholproblem.

Fortsätt läsa →

Relaterade Tjänster