Förverkliga dina drömmar

En flicka med kläder som en älva skapar sin egen römvärld medans hennes mor tittar på

Vilka drömmar har du? Vad är det du skulle vilja förverkliga? Segla runt jorden? Bli en underbar förälder, partner, älskare, son, dotter, hantverkare eller semesterfirare? Här får du tips och inspiration för att förverkliga dina drömmar.

Jag frågar dig som läser detta:

Vilka drömmar går just DU och och bär på? NÄR ska du förverkliga dina drömmar?

 • Imorgon?
 • Om ett år?
 • Om 10 år?

Det är NU du skapar din framtid. Det är bara HÄR och NU du kan förverkliga dina drömmar. Hur vill du känna dig när du ska dö, avlida och ta adjö? Vill du vara NÖJD och TILLFREDS?

En praktisk början på att förverkliga dina drömmar:

Kvinna står i fönster. Hon står med ryggen mot dig. Hon har en stråhatt på sig. Utanför fönstret öppet hav. Hon har förverkligat sin dröm att segla runt jorden.
Vilka drömmar har du? Du är FRI. Om du inte upplever dig som fri - GÖR dig fri. Ta dina drömmar på allvar och ta dig själv på sunt allvar. Förverkliga dina drömmar så att du kan få frid i ditt liv. Ja det är faktiskt DITT liv.

🐾 Att komma på banan

Det är bara i NUET du kan skapa förändring. Det är bara i nuet du kan agera. Det är i nuet du lever och i nuet skapar du din  framtid, vare sig du vill eller inte. Allt annat är illusioner och självbedrägerier. Här följer en process på fem punkter som du kan göra för att komma på BANAN. Gör den gärna över tid.

1. Vad prioriterar du i livet?

Ta dig en allvarlig och totalt ärlig funderare (inför dig själv) på vad till liv innehåller IDAG och vad du lägger din TID och dina RESURSER på.

Vad lägger du dina PENGAR på? Vilka VÄNNER har du? Hur ser dina livsprioriteringar ut som HELHET?

MM

NOTERA . . . 

2. Hur viktiga är dina nuvarande drömmar?

Här noterar du hur mycket du är UPPTAGEN av dina drömmar med:

 • KÄNSLA
 • TANKE
 • HANDLING

NOTERA . . .

3. Vilken känsla kommer du att ha vid förverkligandet?

Det känsla du kommer att ha då drömmen/drömmarna FÖRVERKLIGATS.

NOTERA . . .

4. Vad krävs?

Vad som KRÄVS och vad du behöver GÖRA för att nå målen:

Vad är du beredd att GÖRA för att förverkliga dina drömmar?

Finns det ting i ditt liv du kan AVSLUTA för att skapa utrymme för dina drömmar?

Går dina sysselsättningar i LINJE med dina drömmar? Om inte - hur förändrar du ditt liv (i NUET just IDAG) för att  det ska vara i linje med att förverkliga dina drömmar?

Behöver du göra OMPRIORITERINGAR i livet?

Omprioriteringarna kan röra:

 • Ekonomi
 • Relationer
 • TID
 • mm

NOTERA . . .

5. Dina slutsatser:

Vad kom du fram till?

Hur ser listorna UT? Vilka tankar får du? Vad  kan du förändra och omprioritera GENAST, just NU och IDAG?

NOTERA . . .

Minns att det är NU du gör förändringen och kanske HELOMVÄNDNINGEN.

Missa inte NYA INLÄGG!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Prenumerera KOSTNADSFRITT på utskick (1 ggr mån) från Bloggen Morrhåret

En sann historia om drömmar

En katt sitter i en balja. Runtomkring katten badlakan och badankor. Ligger du i badkaret och fantiserar och drömmer om att förverkliga dina drömmar eller är du fullt upptagen med att förverkliga dom?
Du ligger där och drömmer, du sitter på puben och pratar om drömmarna med polarna, i bastun efter simningen spekulerar du om dina planer, du gör inlägg om dina planer på sociala media. De som verkligen förverkligar sina drömmar PRATAR inte. De tar fokuserat TAG i det och de är beredda att göra det som KRÄVS. Det är vad som krävs för att förverkliga drömmar.

En bekant till mig brukade gå och köpa båttidningar i en affär. Att förverkliga sina drömmar var för honom att segla runt jorden och han brukade ligga i badkaret och läsa samtidigt som han drömde om Karibiska öar och vackra stränder i Indien. Kanske använde han badankor. En dag frågade han affärsinnehavaren om det var fler som gjorde som han. Butiksinnehavaren svarade:

- "JAVISST, jag har kunder som handlat båttidningar här i 30 år och de har FORTFARANDE inte kommit ur badkaret"

Efter att ha hört detta bestämde han sig för att verkligen göra SLAG i SAKEN. Han tog skepparexamen och sålde de företag han hade. Sedan åkte han jorden under några år. Han lärde sig att det inte ALLS var som i båttidningarna. Det var:

 • BLÖTT
 • KALLT

och SVÅRT att segla ett stort fartyg. Detta nämndes aldrig i båttidningarna. Han var redo att göra det som KRÄVDES för sina drömmar. Han kom IVÄG på sin resa ändå. Hur många gör DET? Hur många är det inte som ligger i badkaret och DRÖMMER?

Har du förverkligat DIN dröm?

Fantasibild. Ett segelfartyg seglar på molnen. När ska du förverkliga dina drömmar? Fantasier tar dig ingenstans. Förverkligande av drömmar kräver arbete.
Drömmen finns i dig och den VÄNTAR på att bli förverkligad. Väntar . . . INOM dig. Allt mänskligt du ser började som en TANKE, en DRÖM eller en VISION. Sedan var det personen själv, eller andra, eller personen själv i samarbete med andra, som gjorde verklighet av drömmen eller tanken. Nu vet du vad som krävs. Är du VILLIG att göra JOBBET?

Att förverkliga sina drömmar är som att måla om hemma. Du köper färgen och drar de första penseldragen. Du gläds över förändringen och njuter av den nya färgen. Sedan inträder dock något som vi ibland brukar kalla:

MONOTONI

Nu ska HELA rummet målas. Penseldrag efter penseldrag. Det är  här de flesta faller till föga. Vi vill inte genomgå det där tråkiga och monotona. Vi vill vara färdiga PÅ EN GÅNG. Vi vill vara färdiga skeppare och båtägare på en gång. Livet fungerar inte så. Livet sker i NUET. Du bör vara konsekvent och försiktig med vad du intalar dig själv.

Förverkliga dina drömmar och sluta vara bitter och missnöjd

Gammal man sitter på sin kammare. Tankfull och något bitter. Det kan vara dig själv du ser som gammal om du inte gör något för att förverkliga dina drömmar.
Ja dessa BITTRA människor som är fulla med tankar. ÅNGER över felbeslut och ÅNGER över oförmågan att ta tag i det. Tankar på hur det KUNDE ha blivit. Ta rädslan vid hornen och lämna den. Var i KÄRLEK och gör det som KRÄVS för dina drömmar. Sedan kan du dö i NÖJDHET och FRID.

Vem är det som är BITTER och MISSNÖJD? Vilka människor är det som hela tiden KLAGAR och GNÄLLER över allting? Min erfarenhet är att de tillhör den grupp som inte gör något för att förverkliga sina drömmar. De kanske till och med tillhör gruppen som FÖRNEKAR sina drömmar. De som jobbar på att förverkliga sina drömmar har inte TID att gnälla och klaga. De är fullt upptagna med att LEVA. De som klagar och gnäller är de som ligger i badkaret och läser (eller stirrar ut i tomma intet), samtidigt som livet passerar revy på andra sidan badkarskanten

Kanske har du någon gånga träffat någon av de BITTRA pensionärer som finns?

Du vet dom där sura gubbarna och gummorna som bittert gnäller och klagar dagarna i ända. Var inte för snar med att döma. Det kan vara DU SJÄLV som gammal du ser i dom (om du inte gör något IDAG).

🐾 Hur vill du må?

 • Hur vill du MÅ när du blir gammal?
 • Vill du vara NÖJD med det liv du levat?
 • Vill du känna att det är helt OK att dö?
 • Vill du ha ÅNGEST över allt du inte gjorde eller det du faktiskt gjorde?
"Livet är det som händer medan du gör upp andra planer"
- John Lennon 1940-1980

Det är ALDRIG för sent att börja LEVA

Först när man kan förlåta sina föräldrar är man vuxen
Jean-Jacques Rousseau

Öppna upp och skapa flöde i livet

Egots rädsla stoppar flöde, kreativitet och kärlek. Våga framträda och ta din rättmätiga plats. Skapa flöde och välstånd genom att välja ljus och kärlek. Gå bortom egot och tillåt flödet i ditt liv genom att öppna upp och släppa IGENOM kärleken.

Fortsätt läsa →

Vill du ha en ny början? Tillåt dig då att vara nybörjare & amatör

Om du vill ha en ny början i livet kan det ofta krävas att du tillåter dig att vara nybörjare och en amatör. Det är enda sättet att växa som människa och det kräver ofta mod att vara nybörjare. Våga vara NYBÖRJARE och tillåt dig att vara en AMATÖR.

Fortsätt läsa →

Relaterade Tjänster