Gränser, Medberoende och Anpassning

Klossar med bokstäver formar meningen: "Brist på gränser bjuder in brist på respekt"

Problem med gränser och gränssättning

Problem med gränser och gränssättning förorsakar medberoende, anpassning, relationsproblem och många andra problem. Om människor ifrån början lärde sig kärleksfulla gränser skulle världen se helt annorlunda ut och många relationsproblem (på alla nivåer) skulle inte existera.

Fortsätt läsa →
Man står på ett järnvägsspår. Du ser vita gymnastikskor och underben.

Bryta medberoende

Vad innebär det att vara medberoende? Känner du dig kraftlös och känns det som om besluten i ditt liv tas av andra människor ovanför ditt huvud? Här resonerar jag kring destruktivt medberoende och din makt att våga leva det liv du innerst inne vill ha.

Fortsätt läsa →
Ett ungt par skrattar och slåss med varandra på låtsas. Skojbråk .

Anpassning i kärlek eller anpassning i rädsla

Anpassning i kärlek och anpassning i rädsla är helt olika saker. Anpassning i rädsla vidmakthåller destruktiva och osunda förhållanden. Anpassning i kärlek skapar skönhet och gör livet stort och vackert. Anpassar du dig i kärlek eller rädsla?

Fortsätt läsa →
Arg pojke riktar en pistol mot dig

Kärleksfulla gränser

Vad tänker du på och vad känner du inför de unga och arga människor vi läser om i nyhetsrapporteringen? Kan rådande situation vara en konsekvens av tidigare begångna handlingar? Lever vi i ett kärlekslöst, medberoende och gränslöst samhälle?

Fortsätt läsa →

Relaterade kategorier

BOKEN

Kärlek och Rädsla

Varje dag kan du själv välja rädsla eller kärlek. Boken "Kärlek och rädsla - våga skapa det liv du innerst inne vill ha" ger MOTIVATION, INSPIRATION och praktiska verktyg att gå från rädsla till KÄRLEK.

Läs
Mer