Göra slut och bli lämnad

En sida i ett anteckningsblock. Där är skrivet JAG ÄR LEDSEN och bredvid ligger en vigselring.

Har du någon  gång avslutat en kärleksrelation? Att göra slut och att bli lämnad kan vara som att ta adjö av någon som dör. Att personen lever och kanske bor i samma stad kan faktiskt göra saken värre. Hur göra slut på en kärleksrelation på  bästa sätt?

Här tar jag upp sorgebearbetning och andra aspekter kring att bli lämnad och att göra slut på en kärleksrelation. Du vet att det är slut och livet förändras på många avgörande sätt. Ni kanske bor i samma stad eller stadsdel och ändå är det som om hon/han är död. Detta kan ibland vara värre än att personen faktiskt är fysiskt död. Allt det ni delade som du nu är själv om. Gemensamma minnen som du nu inte kan dela med din älskade. Kanske upplever du:

 • Saknad
 • Ledsenhet
 • Ilska
 • Sömnlöshet
 • Ont i magen

Tillåt ledsenheten för en period. Det brukar sägas att sorgen NU är en del av kärleken DÅ. Kärleken till personen övergår för en period till saknad, sorg, ilska och andra känslor. Var så säker på att såren läker. I det fysiska universum får vi VAR i såren. Varet bildas då vårt immunförsvar är upptaget med att skydda kroppen mot yttre bakterie- och virusangrepp. Vi kan hjälpa kroppen och immunförsvaret genom att:

 • Ta det lugnt
 • Vila mycket
 • Äta bra mat
 • Dricka mycket vatten

Samma sak gäller vid sorg. Hjälp dig själv att sörja genom att ta HAND om dig själv.

Ta hand om dig själv

Kvinna sitter i badkaret med en bok och en kopp te. Hon har gjort slut med sin kille och tar hand om sig själv.
Du är värdefull. Ta hand om dig själv. Behandla dig själv som ett majestät och lyssna på minsta lilla vink inifrån dig själv. Var din egna ödmjuka tjänare. Se till att tjänstefolket uppför sig och levererar det du för stunden vill ha. Ta ansvar för att älska den del du har allra störst ansvar för att älska. DIG SJÄLV.

Ta hand om den där lilla ledsna tjejen där inne. Ta hand om den där lilla sorgsna och övergivna pojken där inne. Ta hand om ditt INRE BARN. Det kan hända att  du tappar aptiten, livslusten och att du inte vill träffa någon. Bara ligga under duntäcket och sova. Kanske vill du träffa massor med människor. Alla är olika och det finns inget rätt och fel. UNNA dig själv och lyssna på dina behov.

 • Ta varma bad med VÄLDOFTANDE skum
 • Gå på restaurang och ät din FAVORITRÄTT
 • Gör ingenting en HEL dag
 • Läs en bra bok
 • Se en bra film
 • Träffa dina BÄSTA och värdefullaste vänner
 • Ta HAND om dig själv

Lär dig av att göra slut och bli lämnad

En flicka släpper en varmluftsballong i form av ett rött hjärta. Ballongen stiger upp mot skyn. Hon har gjort slut med sin kille.
Sorg är transformerad kärlek. Bitterhet är rädsla och en vägran att acceptera verkligheten. Bitterhet kan också vara en vägran att acceptera sina egna behov och alltså bristande självkärlek. Ta hand om dig själv, ÄLSKA DIG SJÄLV och ge dig själv det du vill ha och ta dig modet att gå in i sorgen så att du kan gå vidare i livet med mer närvaro och en högre medvetenhet. Det är att LEVA.

Under en period kan du tillåta alla frågor att ligga i luften – dallrande och pockande på uppmärksamhet.

Hade du kunnat göra ANNORLUNDA? Vad var DIN del i det som inte fungerade och vad var din PARTNERS del? Har du en realistisk och verklighetsförankrad syn på relationen ? Skönmålar eller svartmålar du?

Här kan det vara bra att fråga vänner och bekanta om hur de såg på er tillsammans. Ofta kan du där få värdefull information och distans till det som skett:

Hur var det egentligen med kommunikationen? Kunde ni kommunicera med varandra? Brast det på det ena eller det andra sättet?

Ta framförallt en ordentlig titt på ditt EGET sätt att agera i olika situationer. Låt det gå en tid och assimilera de visdomar du får till dig. Lär dig av dina misstag och lova dig själv att agera annorlunda i nästa relation. Det kan hända att du ska leta efter andra typer av partners. Nära kärleksrelationer är delvis platser för lärande och uppsamlande av information om dig själv.

MISSA INTE NYA INLÄGG!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Prenumerera KOSTNADSFRITT på utskick (1 ggr mån) från Bloggen Morrhåret

Avsluta kärleksrelationen och gå vidare

En ledsen man sitter på golvet framför soffan i vardagsrummet. Runt honom tomma snabbmatskartonger. Han är ledsen. Han har blivit lämnad.
I kylen är det tomt sånär som på ett paket köttbuljong och en halvtom flaska Tonic (hon gillade Gin Tonic). Du har slutat äta, du dricker inte, du går inte ut. Du tittar på menlösa såpoperor på någon obskyr tv-kanal. Du vill inte leva. Låt det vara så här ett tag. Det går ÖVER. Låt livet komma tillbaka i små doser. När du känner dig mogen - gå ner till affären och handla mat och dryck som DU tycker om. När du kommer tillbaka - släng flaskan med Tonic.

Hur länge vill du befinna dig i detta stadium av:

 • Saknad
 • Ifrågasättande
 • Skuldbeläggande
 • Längtan

och reflektion kring det förflutna? När vill du släppa taget om det FÖRFLUTNA?

Det förflutna är en illusion, eftersom livet sker i NUET och ingen annanstans. Hur länge är det relevant att sörja och reflektera? Vad kan du göra för att skynda på processen och gå vidare?

Rensa ut och ge plats för en ny kärleksrelation eller singelliv

Kvinna river sönder fotografier av sitt ex. Hon ser ledsen och arg ut. De har gjort slut.
Sätter sig ditt ex (numera) på tvären? Riv fotografierna och ge tillbaka hans gamla kalsonger. Kasta hans "favoritolivolja" i kylen. Kasta hennes trosor i din garderob. Rensa skrupellöst ut din tidningskorg och kasta de där motortidningarna som du är TOTALT ointresserad av. Hiva motoroljan, paketet med tamponger och hårsprayen. Rensa din telefon från gamla sms, mms och mejl. Detta handlar om att avsluta för att kunna påbörja något nytt.

För det mesta är båda med på att det är slut och båda förstår varför. Då kan ni hjälpas åt att lämna tillbaka och ta tillbaka energi som behöver frigöras för att ni båda ska kunna gå vidare i livet fullt ut.

Vill du träffa en ny partner eller känner du att det är dags för singelliv?

Två saker kan inte samtidigt verka på ett kraftfullt, stort  och helt sätt. För att återfå din livskraft i nuet (där livet alltid pågår) behöver du ämna det gamla och ge plats för det nya. Rensa ut personens saker. Ge tillbaka och ta tillbaka prylar. Kasta sådant som innehar personens energi. Det kan handla om:

 • Fotografier
 • Gåvor
 • Vykort
 • mm

När du ändå är igång kan du avancera genom att rensa ut andra saker som du är trött på i ditt liv. Passa på när du ändå befinner dig i denna lust till utrensning. Det kan hända att du överraskar dig själv. Faktum är att du kan omvandla detta negativa till något positivt och energigivande.

Om du inte lämnar relationen till 100% kommer du inte att kunna gå in i en ny relation till hundra  procent. Du är då kvar i det förflutna - vilket är en illusion eftersom livet sker i nuet och risken är stor att du inte ser klart i nästa relation eftersom du egentligen inte lämnat den senaste. Tillåt dig därför att känna sorgen och ledsenheten. Ta dig tid att reflektera och tillgodogör dig den visdom du får till dig. Det gör dig bättre rustad inför nästa relation.

Är det slut eller . . .

Texten ovan har följande utgångspunkt för dig själv (oavsett din partner):

 1. Jag har provat allt jag kan komma på
 2. Jag har varit helt ärlig utan undanhållande
 3. Jag har nogsamt lyssnat på min partners behov
 4. Jag har nogsamt lyssnat på mig själv och mina egna behov
 5. Vi har kommunicera med varandra grundligt och kunnigt
 6. Vi älskar oss själva
 7. DET ÄR SLUT

Är det inte så? Då kanske ni kan lösa problemen genom relationscoaching eller annat för att få hjälp med det som brustit?

🐾 Livet går vidare

AVSLUT är en viktig DEL av livet

Det LÄKER och livet går VIDARE

Även om det inte KÄNNS så NU

--

Läs mer NEDAN eller på startsidan för MORRHÅRET ->

Det är svårt att vara modig, när man är ett mycket litet djur
Nasse i Nalle Puh
En människoliknande robot håller i ett stort rött hjärta på bröstet. Blå neutral bakgrund.

Känslor är naturliga energier

Känslor är naturliga energier och det är en del av att vara människa. Känslor signalerar även våra behov. Att bortse från känslorna är därför att bortse från sina behov. Ta känslorna i beaktande för ett lyckligt liv.

Fortsätt läsa →
En arg man i skuggorna. Bara en del av ansiktet är synligt - ögonen är synliga. Symboliserar passiv och dold ilska.

Passiv ilska - att skada andra utan att synas

Passiv ilska genomsyrar samhället. Konsekvenserna är omfattande och det skadar dig själv, företag, organisationer och länder. Passiv ilska får djupgående och ofta mycket kostsamma konsekvenser. Passiv ilska skadar och förstör under ytan.

Fortsätt läsa →

Relaterade Tjänster