Älska dig själv

En anteckningsbok med ordet SJÄLV och en rund spegel som återspeglar anteckningsblocket men visar ordet KÄRLEK - SJÄLVKÄRLEK

Älskar du dig själv? Har du någon gång sagt till någon att du vill att denne ska älska dig? Hur har det gått? För att i sanning ha förmågan att kunna älska någon annan behöver du ”hämta hem” och först av allt älska dig själv. Ta hand om kärleken inom dig och påverka det du har störst makt att förändra.

Älska dig själv

Jag vill här och nu fira den person vars behov hela tiden ignoreras. Den du är hårdast mot av alla.

 • Hur tror du att det känns att hela tiden bli KRITISERAD och TRAKASSERAD?
 • Hur tror du att det känns att ALDRIG få höra något positivt?
 • Tror du att det är LÄTT att skutta upp i glädje över att en ny dag börjat?
 • Tror du att det är LÄTT att vara entusiastisk och givande mot andra när hon själv bara får SURA miner, KRAV och NEGATIVITET?

Den jag talar om är naturligtvis . . .

DIG

. . . DU som läser detta just NU.

Eller är det så att du ärligt och reservationslöst kan älska dig själv? Kan du säga att du är NÖJD med din kropp, NÖJD med hur du sköter dina relationer, ditt arbete och dig själv?

I så fall är du en av dom få. GRATTIS i så fall och nu behöver du inte läsa mer. För dig som är KVAR . . .

Röd bondkatt ligger på rygg med halvslutna ögon. Han älskar sig själv och han njuter av livet.
Vakna upp, gäspa, sträck på dig och morna dig en stund. Gör sedan det du vill göra nu. Osäker? Vänta . . . och lyssna på din längtan. Kanske kolla om de fyllt på matskålen, hoppa upp i fönstret och se vad som händer . . . nej. Kanske dags att byta sovställning eller byta sovplats . . . hmm. Nej, jag får låta beslutet komma TILL mig. Det får ta sin tid. Du är SÅÅ värdefull. Älska dig själv.

Idag, NU, lyssna på vad din MAGKÄNSLA vill. Sitt ner på en stol och andas med djupa andetag, näsa IN och mun UT.

Vad vill din känsla? Vilken känsla kommer upp? Vilka är dina BEHOV? Vad LÄNGTAR du i ditt hjärta efter? Vad kan du göra i din livssituation för att tillfredsställa dina behov? Är det någon du vill TRÄFFA?

Vill du:

 • SIMMA?
 • Äta GOD mat?
 • VILA?
 • Röra på kroppen?

Lyssna, lyssna och åter lyssna på din KÄNSLA:

 • Är du ARG? Skrik och slå på en kudde.
 • Är du KÄRLEKSFULL? Det finns ändlösa möjligheter att ge av din kärlek hela tiden. BÖRJA med att ge till dig själv och ÄLSKA DIG SJÄLV.
 • Känner du dig ENSAM? Köp blommor till dig själv och laga din favoriträtt, och du - använd FINPORSLINET som står och samlar damm i köksskåpet.

För några månader sedan hörde jag talas om ett äldre par ifrån Dalarna, som hade sparat det finaste köttet LÄNGST ner i frysen i väntan på fint besök (dom bodde mitt i skogen och fick sällan besök). När dom sedan avled av ålder hittade deras son detta kött som FORTFARANDE låg kvar längst ner i frysen.

Finns det OMRÅDEN i ditt liv där du agerar på DETTA sätt?

Skylt med uppklistrade bokstäver: "Behandla dig själv väl"
Älska dig själv så som det anstår en älskad celebritet, en Kung och en Drottning. Så blir du KUNG och DROTTNING i ditt eget liv.
 • Du har RÄTT att använda finporslinet och att tillaga det finaste köttet!
 • Du har RÄTT att vara lycklig!
 • Du har RÄTT att få dina behov tillfredsställda!
 • Du har RÄTT att sätta gränser för hur andra får behandla  dig!
 • Du har RÄTT att älska dig själv!  

Lycka är inte begränsad, eller bara ämnad för några få. Lycka finns i överflöd för ALLA. Det handlar om att öppna dörren och släppa in livet som tålmodigt ligger och väntar. Lyckan GÄSPAR åt prestation och självspäkning. Hon bara väntar kärleksfullt och tålmodigt på att vi ska VAKNA och se henne.

MISSA INTE NYA INLÄGG!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Prenumerera KOSTNADSFRITT på utskick (1 ggr mån) från Bloggen Morrhåret

Omge dig med stödjande människor

Man sitter vid ett bord med ett glas. Han har bilnycklarna i handen. Någon vill hälla sprit i glaset. Han säger nej. Det är självkärlek . . . att älska sig själv.
Vad gör dessa varaner, ödlor och andra reptiler i ditt liv? Hur Hamnade dom där? Du släppte in dom! Älska dig själv och se till att du har "goa gubbar" omkring dig.

På tunnelbanan häromdagen träffade jag en arg narkoman ifrån Norge. Han hade livnärt sig på att sälja kokain och flyttat till Sverige för att komma ifrån missbruket, beroendet och framförallt de människor som var medberoende. Alltså de som stöttade honom att fortsätta sälja droger. Hans kvinna var besviken när han inte tjänade tillräckligt med pengar på kokainförsäljningen. Jag föreslog för honom att han skulle lämna henne. Lämna alla i omgivningen som inte stöttade honom i hans livsmål. Sådant kan vara TUFFT. Fast vinsten är så oändligt mycket större. Han gick av tunnelbanan och tackade mig för samtalet. Jag såg att han var märkbart berörd och styrkt. Även jag tackade honom för det han hade visat mig.

Detta var ett tydligt exempel på "att växa genom möten" där båda parter vinner. Jag drog genast parallellen till mitt eget liv och till många klienters liv. Min insikt på ett mycket djupt plan var att vi måste ge oss själva maximalt stöd för att lyckas med våra livsmål och överenskommelser med oss själva. Att tillåta oss själva att vara den vi är till 100 PROCENT.

🐾 Tillåt dig själv att vara den du är till 100 procent

Vilka beroenden och medberoenden finns i ditt liv? Vill du ha dom kvar?

Det är bra och nödvändigt att spegla sig i kritiska och dömande människor. Detta för att kunna se sig själv. Dock finns det ingen som helst anledning att ha dom i den närmaste  bekantskapskretsen. Det är att göra illa sig själv. Det går faktiskt att välja att umgås med andra vänner. Vi lever i ett fritt samhälle. Detta handlar inte om att döma andra och dig själv. Det handlar om att agera utifrån hur du vill ha det i ditt liv.

Så hur vill du ha det? Hur vill du ha det:

 • Idag?
 • Imorgon?
 • Om ett år?
 • Om tio år?

När ska du älska dig själv?

"Det enda vi måste göra är att välja och dö och att inte välja är ett val"
 - Jean-Paul Sartre 1905-1980

Livet består av VAL som vi gör HELA tiden

---

Få hjälp genom:

RELATIONSCOACHING -->

. . . eller . . .

Utbildningen RELATIONER -->

. . . eller . . .

PERSONLIG COACHING -->

---

Läs mer NEDAN eller på startsidan för MORRHÅRET ->

Varje färdighet som någon utvecklar har potentialen att göra gott. I detta finns det inget undantag. Och ju mer ovanlig och oväntad kraften är, desto större dess potentiella användbarhet.
En Kurs i Mirakler
En liten glad flicka kramar ett rytande lejon med kärlek

Kärlek, rädsla och att älska sig själv

Om kärlek, rädsla och att älska sig själv. Vilka roller har kärlek och rädsla i våra liv? Rädsla och kärlek är helt olika förhållningssätt till livet. Kärlek handlar om att leva och rädsla handlar om att överleva. Måste du älska dig själv?

Fortsätt läsa →
Äldre kvinna öppnar gardinerna med ett leende. Hon släpper in kärleken, ljuset och dagsljuset.

Rädsla och Kärlek

Vilka roller har rädsla och kärlek i ditt liv? Ett resonemang kring detta följer här. Är du rädd ibland? För vad? Har du upplevt villkorslös kärlek någon gång? Rädslan kan manifestera sig på miljoner sätt medans villkorslös kärlek bara är.

Fortsätt läsa →

Relaterade Tjänster