Älska din nästa såsom dig själv

Glad kvinna kramar om sig själv kärleksfullt. Hon ser verkligen ut att älska sig själv.

I bibeln står  det att du ska älska din nästa såsom dig själv. I detta har vi glömt bort självet och det har i stället blivit ”älska din nästa men hata i dig själv”. Hur komma till rätta med denna felaktiga varseblivning och inkludera dig själv? Att älska dig själv såsom din nästa.

Kärleken är ett flöde i en helhet. Vi är alla delar av denna helhet. Om en del av helheten inte vill älska sig själv stoppar denna del flödet. Likt förkalkningar i blodomloppet eller ”skit i förgasaren”. I Bibeln står det:

- ”Älska din nästa såsom dig själv"

I detta har de troende glömt bort vad det faktiskt står och agerar istället i:

Älska din nästa MEN hata dig själv

Sistnämnda resonemang är dömt att misslyckas, eftersom allt börjar med DIG. Du har ansvar för din del på jorden:

  • Din kropp
  • Ditt liv
  • Det utrymme du upptar på jorden
  • Den vattendroppe du är i havet
Två dykare gör "ok-tecknet". Älska din nästa såsom dig själv så blir allt bra och OK.
Älska dig själv såsom din nästa och ta ansvar för din del av helheten. Om du och alla andra droppar i havet tar ansvar för sin del av helheten blir allt HELT och BRA.

Det är inte få som ska göra mycket för många, utan många som gör mycket tillsammans. Så ta adekvat betalt och lyssna på dina egna behov, såsom det i sann självkärlek känns sant för just dig. SÅ agerar du som en kärleksfull del av helheten på jorden. Genom att ta ansvar för dig själv och älska dig själv.

Svårighet att låta andra älska dig för att det inte är kärlek

När du har svårt för att låta andra människor älska dig och exempelvis låta dem ge dig en gåva kan det bero på att du varit med om att människor givit dig tjänster och saker med föresatser och tankar om att du vid ett senare tillfälle skall ge tillbaka. Detta kallas även för GENTJÄNSTER. Det kan till och med vara så att dessa personer blir sura då du inte ger TILLBAKA vid ett senare tillfälle, då de anser att det är dags för dig att betala tillbaka. Detta är inte en gåva. Det handlar om byteshandel. I detta läge  kan det vara bra att förtydliga genom att fråga:

- "Är detta en gåva eller är det  byteshandel?"

Om personen bekräftar att det är en gåva har du fått ett ok. Ofta kan det vara detta som gör att du känner motstånd mot att ta emot en gåva. Byteshandel är inte en gåva. Det är byteshandel:

  • Sann kärlek är VILLKÅRSLÖS
  • Bakom en sann gåva finns inga BAKTANKAR
Träd dignande med frukter. Far och son är glada där de går och tar för sig av livets överflöd. Älska dig själv lika mycket som du älskar din nästa. Ta emot, ta emot och ta emot.
Älska dig själv och öppna upp för andra att älska dig. Ta emot, ta emot och ta emot. Det kommer mer eftersom du just kopplat upp dig på universums gränslösa kärlek som innefattar allt och alla.

Det finns många aspekter kring svårigheter med att ta emot andras kärlek och andras gåvor. En viktig aspekt är då du är SNÅL och HÅRD mot självet. Då du inte älskar dig själv tillåter du inte heller andra att älska dig. Du tillåter inte att andra ger till dig. Förlängningen blir att du inte heller ger till andra eftersom du inte ger till dig själv. Ja du hör ju själv hur:

  • GALEN
  • LIVSFIENTLIG

och VANSINNIG denna loop blir. Det är DU som kan bryta detta genom att älska dig själv. Det är där allt börjar.

Du har ANSVAR för att: ÄLSKA dig SJÄLV

Att låta andra älska dig är naturligt

Att bli älskad är lika naturligt som att älska i livets eviga flöde. Att VÄGRA låta andra älska dig är som att jorden skulle vägra ta emot regnvattnet som himlen vill ge till växternas, djurens och människornas glädje.

Missa inte NYA INLÄGG!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Prenumerera KOSTNADSFRITT på utskick (1 ggr mån) från Bloggen Morrhåret

Att låta sig bli älskad kan vara viktigt

Ibland behöver vi hjälp att skina. Månen skiner då den reflekterar solens strålar. Månen vet att i ett lyssnande ta emot ljus och kärlek. Den har så gjort i miljontals år. Det är lika viktigt att älska som att bli älskad. Livet har upp och nedgångar. Ibland känner vi oss starka och fyllda med energi och ibland känner vi oss svagare med temporärt minskad lyskraft. Ibland kan vi vara så svaga att vi behöver MYCKET hjälp för att sedan, genom att ta emot från andra, återfå vår förmåga att upprätthålla livets FLÖDE.

Ta emot betalning

Är du liksom jag en person med ett kall som vill tjäna samhället och den nödvändiga förhöjningen av medvetenheten på planeten?

Du blir INGEN bra tjänare om du aldrig tar betalt och lever på svältgränsen. Det går inte att leva på LUFT. Just nu har vi ett system där energin i mångt och mycket utbytes med pengar. Samtidigt som detta är ett faktum går det förvisso att ha åsikter om hur det fungerar i praktiken. För att kunna älska sant måste du kunna ta EMOT. De två är lika viktiga och tillika kompletterande delar i en helhet. Själv var jag tvungen att bli temporärt helförlamad, hamna på sjukhus och sitta i rullstol innan jag lärde mig vikten av dessa universella sanningar.

Bli älskad och att älska

Kvinna ser glad ut då hon blir kramad av sina två väninnor. Låt andra älska dig.
Låt världen omfamna dig. Ta emot kramar, beröm, pengar och positiv feedback som det anstår en värdig prinsessa. Så blir du en del av en kärleksfull planet.

Visst är det så att relationer bygger på att älska och att bli älskad och att "ge och ta” och visst känns det bra att älska och ge. Lika viktigt som att ge kärlek är att ta emot kärlek. Om ingen kan ta emot finns det ingen att ge till och flödet stoppas. Det hela är en felaktig varseblivning där människan tror sig vara separat från helheten. Allt ska flöda och vi kan inte äga kraften för den kan inte ägas. Kraften, kärleken och ljuset finns överallt i väntan på att vi ska släppa igenom den. Den dag då alla människor lär sig att vara en del av kärlekens flöde kommer hela världen att transformeras.

VAR SÅ SÄKER

Vara i kärlek och göra i rädsla

Vill du VARA i kärlek eller vill du GÖRA i rädsla?

  • Kärleken är TRYGG, LUGN och ALLOMFATTANDE
  • Kärleken är det SANNA tillståndet

Se på små barn. De ÄR och de ”gör sig inte till” som vi  vuxna ofta gör i rädsla. Denna rädsla manifesterar sig i:

Samt alla de oräkneliga former vi kan se på nyheterna varje dag. Barnen lär sig sedan av oss "vuxna" att skapa rädsla för  att sedan själva bli rädda "vuxna" som hatar sig själva.

Är det vuxet att HATA sig själv? Är det vuxet att ständigt vara på FLYKT från sig själv?

Eller är det vuxet att ÄLSKA sig SJÄLV?

Lika viktigt som att älska är att tillåta andra att älska dig

Mamma med sin bebis. Hon har barnet i famnen. Små barn ger villkorslös kärlek och de älskar sig själva.
Tillåt dig att vara behövande och sårbar som ett litet barn ibland. Är du inte van? Träna . . . le glatt och säg bara TACK. För att du är värd det.

Vill du vara i kärlek?

Lika viktigt som att älska andra är då att låta andra älska dig. Om du älskar ANDRA utan att tillåta andra att älska DIG blir det onaturligt, eftersom du försöker älska andra utan att "älska den droppe du själv är i havet", tillsammans med alla andra droppar. Symptom som utbrändhet och annan ohälsa kommer ur denna felaktiga varseblivning. Detta är logik, det är sant och det är självhat.

🐾 Kärleksfullt älskande

Att älska kärleksfullt bygger inte på tvång och skuld. Kärleksfullt älskande bygger på:

Ditt eget själv är den del du har makt att förändra. Älska dig själv först av allt. Det är därifrån allt börjar. Om vi alla älskar oss själva först och sedan utifrån det älskar andra blir allt:

BRA och HELT

You never live so fully as when you gamble with your own life
Anthony De Mello
En anteckningsbok med ordet SJÄLV och en rund spegel som återspeglar anteckningsblocket men visar ordet KÄRLEK - SJÄLVKÄRLEK

Älska dig själv

Älskar du dig själv? Har du någon gång sagt till någon att du vill att denne ska älska dig? Hur har det gått? För att i sanning ha förmågan att kunna älska någon annan behöver du ”hämta hem” och först av allt älska dig själv. Ta hand om kärleken inom dig och påverka det du har stört makt att förändra.

Fortsätt läsa →

Relaterade Tjänster