Kärlek, rädsla och att älska sig själv

En liten glad flicka kramar ett rytande lejon med kärlek

Om kärlek, rädsla och att älska sig själv. Vilka roller har kärlek och rädsla i våra liv? Rädsla och kärlek är helt olika förhållningssätt till livet. Kärlek handlar om att leva och rädsla handlar om att överleva. Måste du älska dig själv?

Kärlek

Kärlek är ett väl använt ord och väldigt ofta används det utan närmare eftertanke. I skolan får vi lära oss att räkna, skriva och andra ting som anses viktiga för samhällets funktion och fortlevnad. Det talas inte mycket om kärlek. Kärlek är ett mycket viktigt ämne. Okunskapen ställer till med många problem för människor i allmänhet och för människor i kärleksrelationer i synnerhet. Detta få konsekvenser för barnen som dessa personer skaffar och för dem själva.

Vad är det som gör att det är så här? Rädslan och okunskapen om kärlek förorsakar bitterhet och lidande?

Det handlar om en förhöjning av vårt medvetenhet som människor. Problemet är att lärarna ofta är inkapabla att lär ut något de inte själva har kunskap om. Vi borde ha det på schemat. Rädsla och kärlek är två olika förhållningssätt till livet. De är inte motsatser.

Vad vill du välja? Rädsla eller kärlek?

Då du har kunskapen kan du välja. Med okunskap blir kärleksrelationer "learning by doing".

Kärlek för självet är självkänsla

Kvinna står ensam på en äng på en hög höjd. Hon ser harmonisk ut. Hon känner kärlek för självet.
Sluta göra dig till och lämna självspäkning och idioti. Njut av dig själv, av andra och av allt som universum levererar i ditt liv. Älska dig själv i självkänsla.

Du "GÖR"  med självförtroende och du "ÄR" i självkänsla. Självkänslan är inte beroende av yttre prestation, eller några slags bevis. Självförtroende får du för att du bemästrar något och för att du känner dig trygg i en viss  situation.

Självkänsla är SJÄLVKÄRLEK

Självkänslan har du alltid med dig oavsett yttre påverkan. Självförtroende får du för att du bemästrar något. Exempelvis kan du har självförtroende på arbetet för att du bemästrar olika arbetsmoment. Bibeln sägs det: "Älska din nästa såsom dig själv". I detta har "självet glömts bort och istället har det blivit:

Älska din nästa och HATA dig själv

Läs rent bokstavligt vad det står i bibeln. Det står ju faktiskt att du ska:

ÄLSKA DIG SJÄLV

Om du har bibeln som rättesnöre - älska dig själv. Det står faktiskt att du ska göra det. Kärlek till andra börjar alltid med självkärlek. Om du lär dig att älska dig själv blir du bättre på att älska andra.

WIN WIN WIN WIN

Så, börja ÄLSKA dig SJÄLV, nu, idag. Det är det FÖRSTA du kan göra för dina relationer och det FÖRSTA du kan göra för kärleken på denna planet. Det bästa du kan göra för dina relationer och för dig själv är att börja älska dig själv. Att älska sig själv innebär att du har en god känsla för ditt själv och den DROPPE du är i havet. Om du ej älskar dig själv och om du ej har en god känsla för dig själv kommer du att bli ett kärlekstörstande barn som vill att andra ska älska dig.

Du blir en ENERGITJUV

Därför, sikta bestämt och målmedvetet mot att erövra din känsla för ditt själv, din självkänsla och din självkärlek.

Vad kan "du" göra för att "få" kärlek?

Tavla med texten: "När du väljer kärleken - välj kärlek för dig själv med"
Det enda du behöver göra för att FÅ kärlek är att sluta stå i vägen och sluta låsa in den. Du har den redan inom dig själv och den finns överallt.

Kärlek är ett aktivt val - det är inget du "drabbas" av. Vädret är som det är och tur är väl det, annars skulle vi ha krig om det också. Du är inget maktlöst offer.

DU VÄLJER kärlek eller rädsla. Got it?

DU kan alltid välja att agera i kärlek eller agera i rädsla. Egot som som är programmerat för att "du" ska överleva agerar ständigt för att "du" ska bestå och för att "din" kropp ska fortleva.

Låter dessa resonemang vettiga och skulle du vilja vara del i resan mot kärlek på alla nivåer?

Ett exempel på galenskap är då du inte vill förlåta dig själv och andra. Ditt ego ser hot och faror hela tiden och dessa faror och dessa hot finns alltid utanför dig. Om någon gjort någon felaktighet skall de:

STRAFFAS

Att inte förlåta andra drabbar framförallt dig själv. Då du inte förlåter dig själv är det fullkomligt uppenbart att det drabbar dig själv i första hand.

  • Att förlåta är STARKT
  • Att förlåta skapar FRID
  • Förlåtelse är KÄRLEK
  • Oförmåga till förlåtelse är RÄDSLA

I självkärlek är du den du är och du kommer att få det du vill ha. I rädsla är du i:

  • FÖRVIRRING
  • HAT
  • SEPARATION

Rädslan kommer att leda dig mot ett olyckligt liv, och förhöjningen av varseblivning och medvetenhet på denna planet kommer att fördröjas ännu ett tag. Rädslan kommer att sabba din kärleksrelation.

Vill du gå bortom rädslan?

Bra, jobba målmedvetet på att gå bortom din egen rädsla så kommer det att sprida sig i havet. Öppna upp och skapa flöde och kärlek i ditt liv. Ta ansvar för den droppe du är i havet.

MISSA INTE NYA INLÄGG!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Prenumerera KOSTNADSFRITT på utskick (1 ggr mån) från Bloggen Morrhåret

Kärlek skapar mening och innehåll

Man håller hårt och krampaktigt i en jordglob. Älska planeten du bor på.
Var rädd om dig och älska dig själv, andra och planeten du bor på. Allt är ETT. Detta handlar inte om religion, politik eller några andra mänskliga koncept. Det är vår utmaning på alla nivåer - att gå från rädsla till kärlek, att bli medvetna och förhöja vår nivå av varseblivning, perception och medvetenhet.

Hur har du det i livet? Känns ditt liv meningsfullt? Vad är meningen med livet för dig?

Då du följer instruktionerna ovan kommer du att påbörja en resa mot kärlek. Denna resa kommer att ge dig en storartad mening och ett innehåll som kommer att vara för evigt, för det innefattar:

  • ALLA människor
  • ALLA djur
  • ALLA växter

Det innefattar hela planeten i ett helhetstänkande. Så sluta fly och sök innehåll som varar istället för att vara vara involverad i kontraproduktiva sysselsättningar.

Att skörda kärlek och svara med kärlek

🐾 Så kärlek

Du är inget offer och du är ANSVARIG

Om din partner är i rädsla har du ansvar för att svara på rädsla med kärlek med allt vad sann kärlek innefattar och innebär. Det finns universella lagar på jorden. En av dessa lagar lyder:

"Så som du sår kommer du att få skörda"

Har du märkt detta?

Se till att så KÄRLEK

---

Få hjälp genom:

RELATIONSCOACHING -->

. . . eller . . .

Utbildningen KÄRLEK OCH RÄDSLA -->

. . . eller . . .

PERSONLIG COACHING -->

---

Läs mer NEDAN eller på startsidan för MORRHÅRET ->

Det högsta är inte att aldrig falla, utan att resa sig efter varje fall
Kinesiskt ordspråk
En anteckningsbok med ordet SJÄLV och en rund spegel som återspeglar anteckningsblocket men visar ordet KÄRLEK - SJÄLVKÄRLEK

Älska dig själv

Älskar du dig själv? Har du någon gång sagt till någon att du vill att denne ska älska dig? Hur har det gått? För att i sanning ha förmågan att kunna älska någon annan behöver du ”hämta hem” och först av allt älska dig själv. Ta hand om kärleken inom dig och påverka det du har stört makt att förändra.

Fortsätt läsa →
Glad kvinna kramar om sig själv kärleksfullt. Hon ser verkligen ut att älska sig själv.

Älska din nästa såsom dig själv

I bibeln står det att du ska älska din nästa såsom dig själv. I detta har vi glömt bort självet och det har i stället blivit ”älska din nästa men hata i dig själv”. Hur komma till rätta med denna felaktiga varseblivning och inkludera dig själv? Att älska dig själv såsom din nästa.

Fortsätt läsa →

Relaterade Tjänster