Rädsla och Kärlek

Äldre kvinna öppnar gardinerna med ett leende. Hon släpper in kärleken, ljuset och dagsljuset.

Vilka roller har rädsla och kärlek i ditt liv? Ett resonemang kring detta följer här. Är du rädd ibland? För vad? Har du upplevt villkorslös kärlek någon gång? Rädslan kan manifestera sig på miljoner sätt medans villkorslös kärlek bara ÄR.

Kärlek och rädsla – släpp in kärleken och ljuset

Manifestationerna RÄDSLA och KÄRLEK är två förhållningssätt som återkommer på alla nivåer, i alla riktningar och överallt. Rädslan har MÅNGA manifestationer:

 • Hat
 • Attack
 • Fysiskt våld
 • Offerroller
 • Martyrskap
 • Självömkan
 • Skadeglädje
 • Lögner
 • Listighet
 • Skönhetsoperationer
 • mm

Allt detta kan vara manifestationer ur rädsla, som egentligen är ROP på KÄRLEK. Kärleken antingen manifesterar vi och uttrycker i sin rena form, som handlar om villkorslöst givande. Eller också BER vi om  den. Mycket små barn ber om kärlek på ett rakt och direkt sätt. När den lilla bebisen skriker och gråter förstår vi att det är:

 • KÄRLEK
 • TRÖST

och OMTANKE som han/hon vill ha. Ju äldre vi blir, ju mer snedvridna blir sätten vi ber om kärlek på. Tonåringar kan spraya ner väggar, störa lektioner i skolan, klä  sig utmanande och till slut kanske begå olika brott. Att detta är rop på kärlek har vi oftast förståelse för. Fast redan här börjar det hela missförstås. Självklart ropar även vuxna efter kärlek. Fast ju äldre vi blir desto mer sofistikerade och svårbegripliga blir sätten att ropa.

MISSA INTE NYA INLÄGG!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Prenumerera KOSTNADSFRITT på utskick (1 ggr mån) från Bloggen Morrhåret

Tre exempel på sökande efter kärlek

Framgångsrik kvinna sitter i sin bil. Hon tittar på dig. Hon verkar dämpad. Lever hon sitt liv i kärlek eller i rädsla?
Hur känns ditt nuvarande liv? Är det fram till idag skapat ur kärlek eller rädsla?
 1. Att skaffa sig en hög position på jobbet, att ha en massa prylar och att bo i det bästa området (för att pappa premierade prestationer och yttre tecken på  framgång).
 2. Att göra sig själv osynlig (för  att dina föräldrar tyckte om dig när du var tyst, inte ställde några krav och gjorde som du blev tillsagd).
 3. Att bli ett offer och en martyr och tycka synd om sig själv (för att våra föräldrar gav oss  uppmärksamhet och omtanke när vi var sjuka och dåliga men inte annars).

I dessa 3 exempel fortsätter vi som vuxna att använda samma sätt att ropa på som vi hade när vi var barn.

Vad tänker du nu? Hur gör du i ditt liv? Finns det några rester kvar ifrån din barndom som fortfarande styr ditt handlande? Vill du BRYTA dessa mönster? Vill du FRIGÖRA dig ifrån dina föräldrars präglingar?

Ofta kan det vara tufft och svårbegripligt att se klart. Det är därför det finns människor som arbetar med just detta. Här kan jag som coach vara till hjälp. Jag ser dig utifrån och att ha en utomstående person som hjälp snabbar på processen och kan ge ovärderligt stöd under tuffa passager. För mig handlar det inte om att gräva ner sig i detaljer. Det som ska uttryckas ska självklart uttryckas och det handlar inte om att stressa. Sedan är det dock dags att ta adjö, sluta vinka och gå fram till fören, för att se var fartyget är på väg så att säga.

Släpp in kärlek i ditt liv

Träd där någon målat ett hjärta på barken. Händerna syns på någon som håller om trädet bakifrån. Släpp taget om kärleken. Annars dör den i dig för att kärleken inte tål fasthållande och rädsla.
Sluta kläng dig fast i rädsla. Kärleken kan ingen äga. Släpp taget och låt den allomfattande kärleken göra med dig vad den vill. Släpp taget nu!

Hela tiden återkommer denna jakt på kärlek. Vi gör det oerhört komplicerat för oss. Tänk om vi alla skulle kunna be om kärlek, när det var det vi ville ha, istället för att hålla på med otroligt långsökta aktiviteter. Att exempelvis genomgå ett antal skönhetsoperationer, eller göra karriär som artist och hela tiden söka yttre bekräftelse ifrån publiken och sedan sitta där tom efter föreställningarna. Det finns många som använder droger för att döva ensamhetskänslor och mörk tomhet.

🐾 Hur vill du ha det?

Vill du ha äkta kärlek i  ditt liv?

Jag tror att de flesta svarar ja på den frågan.

Hur får du då äkta  kärlek i ditt liv?

Jo, genom att först och främst stanna upp och finna att du är omgiven av kärlek hela tiden. Att du sitter mitt i ett oerhört flöde av kärlek.

Öppna dörrarna och släpp in kärlek i livet

---

Få hjälp genom:

RELATIONSCOACHING -->

. . . eller . . .

LEDARSKAPSCOACHING -->

. . . eller . . .

PERSONLIG COACHING -->

---

Läs mer NEDAN eller på startsidan för MORRHÅRET ->

Så kommer alla de olika sinnesstämningarna. Alla lika uppslukande - alla lika övergående!
Vikasch
En liten glad flicka kramar ett rytande lejon med kärlek

Kärlek, rädsla och att älska sig själv

Om kärlek, rädsla och att älska sig själv. Vilka roller har kärlek och rädsla i våra liv? Rädsla och kärlek är helt olika förhållningssätt till livet. Kärlek handlar om att leva och rädsla handlar om att överleva. Måste du älska dig själv?

Fortsätt läsa →
En anteckningsbok med ordet SJÄLV och en rund spegel som återspeglar anteckningsblocket men visar ordet KÄRLEK - SJÄLVKÄRLEK

Älska dig själv

Älskar du dig själv? Har du någon gång sagt till någon att du vill att denne ska älska dig? Hur har det gått? För att i sanning ha förmågan att kunna älska någon annan behöver du ”hämta hem” och först av allt älska dig själv. Ta hand om kärleken inom dig och påverka det du har stört makt att förändra.

Fortsätt läsa →

Relaterade Tjänster