Konsten att förändra sin partner

En voodoo docka, tändstickor och nålar mm - förändra sin partner med voodoo

Försöker du förändra din partner? Hjälper det? Här är första hjälpen för att få relationen att fungera. Vill du att andra ska förändra dig? Mina egna erfarenheter av att arbeta på att förändra kärlekspartners och andra är inte upplyftande. Läs om konsten att förändra sin partner. Den ultimata metoden.

Jag är som sagt en av alla dom som "försökt" förändra partners med ej upplyftande resultat som följd. Min erfarenhet av att arbeta på att förändra min partner är att det är en omöjlighet och att  det inte finns någon som vill att någon annan ska förändra dem.

Vill du bli förändrad av andra?

Det går att skriva hyllmeter om detta ämne. Här vill jag göra det kortfattat och ta med några viktiga aspekter i konsten att förändra andra.

Större perspektiv

Skylt med texten: "Bli den förändring du vill se i världen"
Konsten att förändra din partner går genom att förändra dig själv

Om vi tar oss en titt på problematiken från ett större perspektiv gäller samma principer på alla nivåer i samhället:

 • Om regeringen vill att folket ska sluta fiffla med skatten så måste regeringen själva först sluta fiffla med skatten
 • Om företagsledningen vill att de anställda ska sluta stjäla så måste först företagsledningen sluta stjäla
 • Om dom anställda vill att chefen ska sluta skvallra bakom ryggen så måste dom själva först sluta prata bakom ryggen
 • Om du vill ha respekt av din tonårige son så måste du först visa honom respekt

Om du tar dig en hastig titt på resonemangen så är det ju fullkomligt uppenbart. Detta är bara en grundläggande början i konsten att förändra andra. Har du inte GRUNDEN kan du glömma allt annat.

Förändra din partner med Voodoo

Är du beredd och öppen för att ta ansvar för din egen del i relationen? Är du villig att ta en titt på dig själv? Har du viljan att se dig själv och så även dig själv i relation till andra människor?

Då kan du nå hur långt som HELST

Önskar du förändra andra utan att ta en titt på dig själv?

Då rekommenderar jag dig att göra så här:

 1. Gå till en Voodoo doktor med din förändringsplan
 2. Be henne sticka nålar i en docka av personen i fråga

Om du nu tror på idén?

Tyvärr är väldigt många i vårt samhälle (på alla nivåer) upptagna med att försöka förändra andra. Om vi kunde lära oss att börja med oss själva skulle världen se helt annorlunda ut.

Projiceringar

Kattunge står vid spegel och ser sin egen spegelbild. Försöker förstå hur det hänger ihop precis som människor försöker förstå sina egna speglingar.
Projiceringar sker ständigt i kärleksrelationer. Om du gör dig medveten och tar ansvar för dina speglingar kan du komma förbi många problem.

Ofta handlar det också om projiceringar. Alltså att vi ser oss själva i vår partner. Istället för att förändra oss själva (eftersom det är lättare att se andras fel och brister), försöker vi förändra oss själva genom att förändra vår partner, där vi ser vår egen spegelbild. Det är MYCKET lätt att gå vilse. Det  kräver ditt mod och vilja att våga följa din egen sanning och att ta ansvar för dina egna speglingar i livet.

Ej önskad rådgivning om förändringar

Två grannar står och pratar med varandra över staketet. Vill du ha ej efterfrågad rådgivning av din granne angående förändringar av ditt hus?
Alla har varit med om att andra försökt förändra dom. Det känns inte bra. Kommunicera dina behov och önskningar i stället.

Om du tycker att din granne borde måla om sitt hus:

Skulle du då, icke tillfrågad, gå över till din granne och tala om vilken färg du föredrar? Skulle du sedan fortsätta tjata på din granne?

Hur tror du att din granne skulle uppleva detta? Hur skulle du själv uppleva det om din granne kom över till dig och, utan att du efterfrågat hennes rådgivning, talade om för dig att hon tycker att ditt hus borde renoveras och sedan föreslog:

 • Färgval?
 • Panelbyte?
 • Omläggning av tak?

Skulle du uppleva henne som en respektfull, taktfull och ödmjuk granne?

 • Skulle du UPPSKATTA hennes råd?
 • Skulle du TA TILL DIG råden?

Är det skillnad på att oombett föreslå vilka förändringar du anser att din partner och dina nära och kära bör genomgå som personer och att föreslå hur grannen ska renovera sitt hus?

Tycker du om det, när andra oombett försöker förändra dig som människa?

Det är mycket mer konstruktivt att uttrycka vilka behov du har och sedan fråga om din partner är villig att tillmötesgå dig i dessa behov.

Uppgift

Gå in i dig själv och gå in i följande frågeställningar:

Försöker du förändra din partner? Försöker din partner förändra dig? Vad skulle det innebära om du uttryckte dina behov istället?

Låt det gå några dagar och skriv gärna ner dina insikter:

NOTERA . . .

Men, hur förändrar detta andra?

Toalett med uppfällt toalettstolslock. Ett irritationsmoment. Hur gör du för att förändra detta beteende?
Du kommer hem efter en tuff arbetsdag. Det är omorganisation och rörigt på jobbet. Du är trött och sliten. Du tar av dig skorna i hallen och hänger upp kappan på kroken. Sedan går du mot badrummet och du ser redan i hallen att toalettlocket är uppfällt. Din partner ligger i sängen och fipplar med sin telefon. Vad GÖR du?

Hur får detta din partner att:

 • Fälla ner locket på toalettstolen?
 • Behandla smörpaketet civiliserat?
 • Städa ordentligt?
 • Lyssna på dig?
 • Vilja ha mer sex?
 • Ha bättre koll på ekonomin?
 • Sköta barnuppfostran på annat sätt?

Faktum kvarstår: Du KAN inte förändra andra. Den enda du i kärlek kan förändra är dig SJÄLV. Andra förändras om dom VILL. Du kan kommunicera dina behov och önskningar. Andra VÄLJER sedan om dom vill tillfredsställa dig. Det är samma för dig. Lyssna på andras behov och bestäm dig för om du vill tillfredsställa dem.

Att lyssna

Med ett familjekontrakt befäster ni er vilja att börja lyssna på varandra istället för att försöka förändra varandra.
Med ett familjekontrakt befäster ni er vilja att börja lyssna på varandra istället för att försöka förändra varandra.

Det absolut viktigaste tipset när det gäller att förändra sin partner är att hela tiden vara villig att se sig själv och att vara öppen för att omvärdera tidigare ståndpunkter.

Att lyssna är en stor konstart

Lyssnande är en bristvara i vårt samhälle som det ser ut idag. Många vill tala och färre vill lyssna.

Vad är det för MENING med att tala om ingen LYSSNAR?

Om ni i er parrelation och familj gemensamt kommer överens om följande riktlinjer om respektfullt lyssnande kan ni vända en nedåtgående spiral.

Ladda ner ett familjekontrakt om kommunikationen i familjen och sätt upp på kylskåpet.

Barn

Pappa och son håller varandras händer. Samförstånd efter bråk.
Barn som blir hörda och sedda bygger upp sin självkänsla och denna känsla för sig själva har de med sig ut i livet. I ett ömsesidigt lyssnande handlar det inte om att förändra barn. Det handlar om att ni uttrycker era behov utifrån era roller.

Ovanstående kontrakt ska gälla ALLA och oavsett ålder måste det finnas respekt och lyhördhet. Barn har ofta en STOR inneboende resurs och visdomspotential som rätt vårdad kan tillgodogöras i familjen. Ett tips är att se på barn som "VUXNA i SMÅ kroppar". Tilläggas bör att det inte FINNS några perfekta föräldrar. De perfekta föräldrarna är teoretiker som oftast inte har några egna barn. Har du hört de klassiska orden om barnuppfostran: Barn och ungdomar gör inte som vuxna SÄGER. Barn och ungdomar gör som vuxna GÖR

Lust till sex

Det är vanligt att män vill ha mer sex än kvinnor. Ett tips till dig som man är att börja se sex som en del i en större helhet som handlar om:

 • Respekt
 • Lyssnande
 • Kärlek

På detta vis har sex med lyssnande att göra. Om du vill att din kvinna ska ha mer lust till sex, råder jag dig att tillmötesgå hennes behov av att exempelvis bli lyssnad på. Detta för att  du älskar henne och inte ur någon slags idé om byteshandel (om jag lyssnar på  dig ska du ha sex med mig). Ett tips till dig som kvinna är att ibland skapa lust inom dig ur kärlek för din partner.

Det GÅR - eller HUR?

UNDVIK STRESS

Detta är sexlivets största fiende. Givetvis kan det även vara så att kvinnor har mer lust till sex och då gäller ombytta roller. Samma princip gällande sex gäller samkönade relationer.

Smörpaketet och toalettstolen

Hur viktigt är det egentligen med dessa saker? Påpekade du detta i början av er relation?

Om inte - vad var det som var annorlunda då?

Handlar irritationen verkligen om dessa detaljer i sig eller finns det djupare frågeställningar att ta tag ? Känner ni er hörda och sedda av varandra?

MISSA INTE NYA INLÄGG!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Prenumerera KOSTNADSFRITT på utskick (1 ggr mån) från Bloggen Morrhåret

Ekonomi och barnuppfostran

Man ser på dig med perplex blick. Någon utanför bild med handskörsedd hand riktar en pistol mot hans huvud. Han ser oförstående ut.
Du kan ur sann kärlek ej förändra någon annan. Du kan be om det du vill ha. Tvång är EJ kärlek.

Här kommer kontraktet väl till pass. Det är viktigt att ni kommer fram till överenskommelser som ni båda är nöjda med. Det fungerar inte att, som maffialedaren Don Corleone i filmen "Gudfadern" säga:

- "I'm gonna make him an offer he can't refuse"

Kärleksfulla gränser

Givetvis handlar det i en relation även om självkännedom och gränser för hur du vill ha det i ditt liv. Dock måste fokus ligga på dig själv. Med detta menar jag att:

 • Ditt fokus ligger på att lyssna på din partner
 • Viljan hos er båda är att göra den andre lycklig

Det är bara med denna inställning som ni kan gå vidare i er parrelation. Detta eftersom det i kärlek inte GÅR att förändra andra och för att du måste börja med dig själv.

När kan jag ge upp?

Har du kommunicerat dina behov och upplever du att du har gjort allt som står i din makt för att lyssna på- och tillfredsställa din partner samtidigt som din partner fortsätter i samma gamla spår?

Då är det dags att börja ta en funderare på vad det är du vill. Vid en viss punkt går gränsen för hur mycket du kan anpassa dig på sätt som inte känns bra för dig. Denna gräns är olika för alla. Var sann mot din egen inre sanning.

Jag råder INGEN att ge upp för LÄTT

🐾 Ansvar

Framförallt råder jag dig inte till att ge upp utan att verkligen på allvar ta en titt på din egen roll i relationen. Alltför många begår detta misstag bara för att upptäcka att samma mönster upprepas i nästa relation. Lär dig och gå vidare med större självkännedom till nästa relation. Rätt använd är din parrelation ett växthus och ett TURBOGÖDSEL för din personliga utveckling. Du får en möjlighet att spegla dig själv som inte finns någon annanstans.

Var SJÄLV den förändring du vill SE hos ANDRA

Sluta upp med försöken att förändra din partner. Det kan inte bli mer än försök eftersom du i kärlek inte KAN förändra någon annan.

Uttryck dina BEHOV istället

---

Få hjälp genom:

Utbildningen RELATIONER -->

. . . och . . .

RELATIONSCOACHING -->

---

Läs mer NEDAN eller på startsidan för MORRHÅRET ->

A foolish faith in ity is the worst enemy of truth
Albert Einstein
Ledsen och deprimerad kvinna sitter med armarna korsade på sängkanten. Hennes man sover obekymrat i sängen. De har kommunikationsproblem.

Kommunikation och relationsproblem

Om kommunikation och relationsproblem. Sann kommunikation tar med känslorna. Lögner för er ifrån varandra, så tala sanning, både till dig själv och din partner. Lyssnandet är viktigare än talet i kommunikationen. Lyssnande är en bristvara idag. Många vill tala och få vill lyssna.

Fortsätt läsa →
Man håller sina mittersta fingrar mot tinningen och försöker sig på tankeläsning

Vad ska vi med blinkers till när det finns tankeläsning?

Använder du blinkers i trafiken? Genom att blinka och kommunicera dina behov och önskningar blir du synlig och du minskar antalet konflikter och missförstånd. Tyvärr förväntas det ofta att andra ska vara kunniga på tankeläsning. Denna underlåtenhet att använda blinkers skapar många relationsproblem och även andra problem. Tankeläsning fungerar ej.

Fortsätt läsa →

Relaterade Tjänster