Vad ska vi med blinkers till när det finns tankeläsning?

Man håller sina mittersta fingrar mot tinningen och försöker sig på tankeläsning

Använder du blinkers i trafiken? Genom att blinka och kommunicera dina behov och önskningar blir du synlig och du minskar antalet konflikter och missförstånd. Tyvärr förväntas det ofta att andra ska vara kunniga på tankeläsning. Denna underlåtenhet att använda blinkers skapar många relationsproblem och även andra problem.

Tankeläsning fungerar EJ

I relation till andra är det ditt ansvar att ta reda vilka behov du har och ur detta uttrycka din sanning och dina behov till omgivningen.

Har du körkort? Har det hänt att du låtit bli  att blinka för att du tänkt att dina medtrafikanter BORDE förstå att du ska  svänga?

Exempelvis för att du ligger i en fil för enbart vänstersvängande.

Är du säker på att alla i korsningen förstår din intention?

Har det hänt att någon, trots att du i din egen upplevelse handlar på ett mycket tydligt sätt utan blinkers, missförstått dina avsikter och att  besvärligheter och negativa känslor blivit resultatet? Kanske har du till och med varit med om OLYCKOR till följd av underlåtenhet att blinka och bristande kommunikation?

Enligt min erfarenhet är det bättre att blinka en gång för MYCKET än en gång för LITE. Detta i eget  intresse och även för mina medtrafikanters skull.

Trafikproffsen som inte behöver blinkers

Medelålders man sitter i sin bil med nedvevad ruta. Han har ratten i höger hand och en mobiltelefon i vänster hand. Han står i en bilkö. Han är ett trafikproffs och använder inte blinkers.
Är det proffsigt att glida fram utan att blinka? Fungerar det att inte kommunicera?

I storstäder är tempot högt och trafikanterna byter ofta fil för att komma snabbare fram. Ett roligt och kanske obehagligt inslag är "proffsen" som tycker att dom är GUDAR på att köra i rusningstrafiken. De kryssar fram mellan filerna (smidigt och proffsigt enligt egen åsikt). De använder inte blinkers (det är bra - för då hinner inte andra reagera). Samtidigt håller de mobiltelefonen i ena handen och, förhoppningsvis ratten, i den andra. De är ju GUDAR (enligt egen åsikt).

GUDAR behöver inte bry sig om människans LÖJLIGA regler i TRAFIKEN

Ofta framkallar dessa individer ilska och andra onämnbara känslor från sina medtrafikanter, då de, utan att blinka, snabbt (och smidigt), slinker in tätt framför intet ont anandes medtrafikanter.

De är inte skickliga och proffsiga. De är FARLIGA. De är omgivna av andra människor och de har ingen aning om vad som kan hända runtomkring dem. De vet inte heller hur "proffsiga" och vana de andra kompisarna på vägen är. Om du befinner dig på en uppgjord bana med tejpade backspeglar, omgiven av andra tävlande, med en AMBULANS uppställd och klar, är det en annan sak.

Då är alla MED på det

DÄR går det att testa sin proffsighet på ALLVAR, med värdiga medtävlande. I rusningstrafiken på en motortrafikled blir det bara farligt. Troligen kör dessa individer aldrig på en uppgjord bana.

Kanske skulle det vara bra för dem att göra det?

Bygg FLER uppgjorda banor

Sedan , rätt vad det är saktas farten betänkligt och fordonet vinglar mellan filerna. Nu är det surfande på internet och snack med POLARNA som gäller. Nu stoppas trafiken i vänsterfilen, där de så klart befann sig då det ringde. Jag undrar hur dessa individer fungerar i hemmet, på arbetsplatsen och sin kärleksrelation? Förväntar dom sig tankeläsning där med, eller är det bara i trafiken de har denna inställning?

Lärande, tankeläsning och blinkers på jobbet

På en verkstad. Äldre man lär upp en ung lärling. Använd blinkers och kommunicera din kunskap lugnt och intresserat. Det blir roligare både för dig och din adept.
Om du tar hand om adepter, elever och lärlingar på jobbet - använd blinkers och lämna tankeläsningen därhän. Allt blir bättre. både för dig, lärlingen och företaget.

Jag minns då jag var en ung lärling i byggbranschen. Periodvis fick jag arbeta tillsammans med tystlåtna och vresiga äldre män.

Har du sett Robert Gustavsson som rollfiguren Lasse Kongo i filmen "Torsk på Tallinn"?

Du vet den där vresiga busschauffören som kör ungkarlarna till Tallinn för att de ska hitta en fru.

Denna typ finns i VERKLIGHETEN

Det är INTE roligt att som ung lärling ha en sådan som läromästare. Mycket energi lades på att lista ut vad som kunde vara rätt i olika lägen. Ofta blev det också en utskällning när det som ett resultat av bristande kommunikation ÅTERIGEN blev fel. Mitt lärande gick under dessa perioder i snigelfart och dessutom blev arbetsdagarna:

 • LÅNGA
 • TRISTA
 • MÖRKA

Andra perioder hade jag läromästare som tyckte OM sitt arbete och som ett resultat därav blinkade och kommunicera sin kunskap:

 • TÅLMODIGT
 • KLART
 • TYDLIGT

Dessa perioder var klart mer produktiva och fyllda med lärdom. Dessutom var det ROLIGT att arbeta dessa dagar

MISSA INTE NYA INLÄGG!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Prenumerera KOSTNADSFRITT på utskick (1 ggr mån) från Bloggen Morrhåret

Använder du tankeläsning eller blinkers?

Man och kvinna sitter mitt emot varandra på dubbelsängen. Hon har en kudde framför sig. Han förstår inte henne. Hon borde prova att använda blinkers.
Är du bra på att använda blinkers? Kommunicerar du klart och tydligt dina behov eller blir du frustrerad då omgivningen inte kan höra dina tankar genom tankeläsning? Förstår DU tankeläsning?

Brukar du använda blinkers eller förväntar du dig att omgivningen ska använda sig av tankeläsning för att förstå vilka behov och önskningar du har?

När det gäller att uttrycka sina behov och önskningar är min empiriska erfarenhet med klienter och utbildningsdeltagare att:

 • Män är bättre på blinkers HEMMA och kvinnor är bättre på blinkers i TRAFIKEN

Detta för tyvärr ofta med sig att kvinnor blir överkörda i kärleksrelationer. Naturligtvis finns det även män som underlåter att använda blinkers innan de svänger i sin kärleksrelation och det finns kvinnor som inte blinkar i trafiken.

Inte använda blinkers som ett maktmedel

Att inte kommunicera och svänga utan att blinka kan vara ett sätt att ur rädsla behärska andra. I exemplet ovan, blir det en form av terror, där omgivningen i skräck håller sig totalt stilla i sin fil för förebygga olyckor.

Vad skulle hända om ALLA "körde som proffs" i trafiken?

Vi skulle se en hastig ökning av antalet döda och skadade i trafikverkets årliga statistikrapport. Motsvarigheten i kärleksrelationer blir en hastig ökning av:

 • Antalet konflikter
 • Antalet sömnlösa nätter
 • Antalet recept utskriva för depression
 • Antalet skilsmässor
 • mm

På arbetet, i din kärleksrelation och i dina relationer som helhet, fungerar underlåtandet att blinka bara så länge omgivningen, i medberoende ställer upp på det. När andra är trötta på tankeläsning och då du får ultimatum raseras denna maktbalans, och personerna i dramat tvingas att antingen använda blinkers och kommunicera eller avsluta samvaron.

Baksidan på gul bil har texten: "Vet du var du ska? Lita inte på mina kunskaper i tankeläsning."
Tankeläsning fungerar inte och har så aldrig gjort. Använd blinkers och kommunicera dina intentioner, behov och önskningar.

🐾 Att lära sig använda blinkers

 • Lär KÄNNA dig själv
 • Ta reda på dina sanna BEHOV

Lyssna på dessa behov och använd sedan blinkers för att nå fram till omgivningen med dina behov.

TRÄNA på att använda blinkers och upptäck att det blir LÄTTARE för varje gång du gör det. Jobba med ditt motstånd. Kolla instruktionsboken noga. Hittar du inget där kan du ringa till bilfabrikanten. Det SKA vara möjligt att använda detta reglage.

Gick bilen igenom besiktningen utan anmärkning?

Då BORDE dina blinkers fungera. Använd blinkers. Inse att du inte är kapabel att sända dina tankar till andra. Du är inte en häxa och du är INTE Gud. Du är en vanlig människa. BLINKA då du ska svänga. Både i trafiken och i dina relationer. Du kommer att upptäcka hur konflikterna minskar för att du kommunicerar din vilja och dina behov istället för att förvänta dig att omgivningen ska använda tankeläsning.

ALLT blir lättare. I ett inledningsskede kan det bli krångligare eftersom omgivningen inte är van.

Använd blinkers och ge UPP försöken med tankeläsning

Tankeläsning fungerar EJ

---

Få hjälp genom:

RELATIONSCOACHING -->

. . . eller . . .

PERSONLIG COACHING -->

. . . eller . . .

Utbildningen RELATIONER -->

---

Läs mer NEDAN eller på startsidan för MORRHÅRET ->

Bonden skall med svett och möda alla tusen djävlar föda
Finlandssvenskt ordspråk
En voodoo docka, tändstickor och nålar mm - förändra sin partner med voodoo

Konsten att förändra sin partner

Försöker du förändra din partner? Hjälper det? Här är första hjälpen för att få relationen att fungera. Vill du att andra ska förändra dig? Mina egna erfarenheter av att arbeta på att förändra kärlekspartners och andra är inte upplyftande. Läs om konsten att förändra sin partner. Den ultimata metoden.

Fortsätt läsa →
En man är fastlåst med handbojor vid sin remote control till tv`n

Ta makten över tv-tittande och sociala medier

Omedvetet och omåttligt användande av tv, internet och sociala medier är ofta ett frö som skapar relationsproblem. Om du lever ensam kan internet och tv-tittande vara en flykt från ensamhet. Du missar livet och dina drömmar. Ta makten över tv och internet. Slit dig loss.

Fortsätt läsa →

Relaterade Tjänster