Gör som humlan och våga skapa tomrum

En humla på en vit blomma

Humlan förstod inte att den inte kunde flyga så den flög ändå. När du vågar släppa det kända och därigenom skapa tomrum genom frihet från koncept skapade i det förflutna, är du fri att, likt fågeln Fenix, flyga FRITT i tomrummet och skapa OM ditt liv på NYTT.

Tomrum och erfarenhet

När du vill förverkliga dina drömmar ställs du ofrånkomligen inför din egen DUALITET. Denna dualitet ökar med åren om du inte gör något åt det. Du har säkert förundrats över barns och ungdomars energi och kreativitet. Barn är ofta mer HELA än en person som är äldre. Givetvis kan de erfarenheter vi äldre har vara mycket bra att ha, och ibland kan de till och med vara skillnaden mellan liv och död.

Låt oss återgå till humlan. Humlan förstod inte att den enligt vetenskapen inte kunde flyga. Om den hade kunnat läsa och förstå som vi gör kanske den inte hade vågat skapa det tomrum och den frihet från koncept som krävs för att våga göra något ingen annan tror på.

- "Du är en HUMLA! Humlor kan INTE flyga!"

Hur hade det då gått med pollineringen av blommorna under den tid vetenskapen inte visste (vilket var rätt länge)? Hade vissa växter dött ut då? Hade vår fauna sett annorlunda ut? Skulle humlan vara ett marklevande djur idag?

Ett vattendjur - en liten knubbig GUL och SVART fisk?

Ja spekulationerna kan bli många. Humlan var inte medveten om människans teorier och koncept. Den var under denna tid fullt upptagen med sitt. Under ett par somrar tillbringade jag en hel del tid med att fota insekter. Humlor, fjärilar, flugor, spindlar och andra. De arbetar STENHÅRT och på sensommaren ser de rätt slitna ut. Trasiga vingar och ärriga kroppar.

Vad vill du ta till dig av dessa resonemang? Vad kan du applicera på ditt liv idag?

Missa inte NYA INLÄGG!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Prenumerera KOSTNADSFRITT på utskick (1 ggr mån) från Bloggen Morrhåret

Tomrum i tiden

Det finns inget slut utan en början även om vi ofta agerar som om fallet inte var så.

Vad innebär då detta?

Jo, när du avslutar något öppnas alltid ett utrymme för något ANNAT att komma in. Oftast kan denna period upplevas som skrämmande eller deprimerande. Tomrummet omsluter dig och där finns INGENTING. Detta kan upplevas som deprimerande och ensamt. Samtidigt innehar tomrummet en OERHÖRD potential, eftersom det bara är där som du i nuet, kan förändra ditt liv. De flesta undviker detta tomrum.

Festen är slut. Det har varit party hela natten. En kvinna har somnat på golvet. Hon är omgiven av konfetti och hon har en vinflaska i handen. Festande kan vara en flykt från det tomrum som krävs för att du ska utvecklas som människa och finna mening med livet.
Det finns oräkneliga sätt att undvika och fly ifrån tomrummet. Detta beror på att tomrummet avslöjar det som ÄR. Tillåt dig att "ha tråkigt" ibland. Var uttråkad och ensam. MÖT dig själv och FINN dig själv. Genom att i tomrum ta kontakt med dig själv tar du kontakt med helheten av vilken du är en del. Du tar ansvar för din del i helheten. Det är vackert.

Då du öppnat upp detta tomrum och då du vågat befinna dig där ett slag kommer något ANNAT att komma in i ditt liv. Vad som kommer beror på vilka affirmationer du bär på.

Vilka drömmar har du? Vågar du tro på dem?

Humlan förstod inte att den enligt vetenskapen inte kunde flyga. Den bara helt fräckt flög ändå.

Vågar du vara FRÄCK och vågar du bejaka dina impulser oavsett de "nejsägare" du tillåter i din närhet?

PC till MAC och tillbaka

Jag vågade exempelvis byta till Mac från PC. Det kostade mig massor med tid, pengar och bryderi eftersom det inte passade min verksamhet att ha MAC. Jag borde ha hållit fast vid min PC och sparat tid och pengar. Jag köpte den snygga ytan och glömde bort att jag har dator för att arbeta och inte tvärtom. Fast det där är förfluten tid och inget att gräma sig över. Tydligen behövde jag den här lektionen av livet.

Livet bjuder på lektioner hela tiden om vi bara LYSSNAR

Det kan vara bra att ta sig en ordentlig funderare och känna in ORDENTLIGT innan man tar större beslut. Samtidigt är det viktigt att TRO på sina drömmar. Livet består av en helhet och det finns flera aspekter i allt.

Vad är meningen med ditt liv?

En skjylt. Grön text med vit bakgrund. Det står: "Meningen med livet"
Finn ditt kall och finn meningen med ditt liv. Det behöver inte handla om att flyga till Mars. Det kan handla om att vara en fantastisk sjuksköterska, vara en god förebild för dina barn, vara en god parkarbetare, vara en god medborgare eller något annat du bestämmer dig för. Allt blir enklare då du har skapat mening i ditt liv. Gör som humlan och förverkliga dina drömmar oavsett de koncept du möts av.

🐾 Att finna meningen med ditt liv?

Sätt dig  ner och meditera över denna fråga. Sitt i MINST 5 minuter. När du är färdig kan du skriva ner dina egna svar till dig själv. Frågan är alltså:

- "Vad är meningen med mitt liv?"

NOTERA . . .

Gör det NU

När ska du ANNARS göra det? Tror du allvarligt på att du kommer att göra det en annan dag?

Brukar du ställa dig själv sådana frågor? Lever du din mening? Du kanske till och med lever din DRÖM?

Om du vill skapa förändringar. Våga ge utrymme och tid till tomrum och ett varande i nuet. Det är DÄR potentialen finns. Precis samma sak gäller coaching. Det är i TYSTNADEN mellan frågan och svaret som det viktiga sker. Om du möter en erfaren coach med "rätt inställning" får du en "ren spegel" där du kan se dig själv klart. Om du dessutom är öppen själv skapas i mötet det tomrum som behövs för att du ska kunna SKAPA OM ditt liv som du vill ha det. Ett tomrum där det som är ditt SANNA JAG kan få syre och näring för att växa sig starkt och tydligt. Det är i tystnaden och i tomrummet som förändringen sker.

Livet kan inte växa då allt är överfullt med SKRÄP

Lev ENKELT helt enkelt.

You can't deny laughter; when it comes, it plops down in your favourite chair and stays as long as it wants
Stephen King
En mätare för tillit visar max på displayen och vredet är satt till max

Hålla ord och att tala sanning till sig själv

Om att hålla ord. Brukar du hålla ditt ord och går det att lita på dig? Hur är det inom dig? Håller du ditt eget ord till dig själv och talar du sanning till dig själv? Här diskuterar jag kring att hålla ord och som alltid börjar det inom dig. Är du att lita på?

Fortsätt läsa →
En ung man med prestationsånget sitter under podiet på en scen och andas in i en påse. Han är rädd för att misslyckas med sitt tal.

Om prestationsångest och att misslyckas

Har du prestationsångest och är du rädd för att misslyckas? Tillåter du att rädslan för att misslyckas styr ditt liv för mycket? Vad är det som gör att du har prestationsångest? Jag vill här komma med tips på hur du kan ta dig an din prestationsångest.

Fortsätt läsa →

Relaterade Tjänster