Hålla ord och att tala sanning till sig själv

En mätare för tillit visar max på displayen och vredet är satt till max

Brukar du hålla ditt ord och går det att lita på dig? Hur är det inom dig? Håller du ditt eget ord till dig själv och talar du sanning till dig själv? Här diskuterar jag kring att hålla ord och som alltid börjar det inom dig. Är du att lita på?

Har du någon gång i ditt liv blivit besviken för att andra människor i din nära eller mer avlägsna omgivning inte hållit sitt ord till dig?

Det kan röra sig om något du sagt i förtroende som någon spridit för vinden tills skvaller omvandlat sanningen till oigenkännlighet. Det kan handla om en partner som om och om igen lovat att hon ska:

Har du varit med om att människor i din omgivning pratat massor om att:

Bara för att sedan märka att INGENTING händer.

Prat utan handling gör att du förlorar respekten

Kvinna står framför dig. Hon håller ett äpple höger hand och en rosa glasyrmunk i vänster hand. Om du exempelvis beslutat dig för att gå ner i vikt kommer du att stå inför sådana här val. Väljer du då att tala sanning inom dig och hålla ditt ord till dig själv eller faller du till föga och väljer glasyrmunken?
Att tala sanning till sig själv är en viktig byggsten för personlig styrka. Du tillför integritet och tillit till universum. Att bottna i sina beslut och sedan göra det som krävs för ett fullföljande är vackert och helt. Att vara sann mot sig själv, då ingen annan ser på, är stort. Det bygger karaktär integritet och inre styrka.

Hur känns det att lyssna på detta prat?

Prat är det enda det är och så förblir det till den dagen orden omsätts i handling.

 • Förändringar sker i NUET
 • Förändringar kräver HANDLING och PRAKTIK

Vad känner du inför personer som pratar och tar massor av utrymme med sina planer för att sedan aldrig överföra dem i handling?

Min erfarenhet är att dessa personer får mindre och mindre respekt ju mer tid som går.

Hålla tiden - om tidpassning

Ett vanligt och högst mätbart löfte är TIDEN.

Finns det människor omkring dig som inte kommer i tid till möten? Hur känns det att stå och vänta ännu en gång? Brukar du komma i tid till möten med andra? Är du att lita på? Håller du ditt ord?

Tidpassning är en KLASSIKER när det gäller att hålla sitt ord. Detta eftersom det är så MÄTBART. Har du någon gång letat febrilt efter ursäkter och nödlögner medan sanningen egentligen var att du planerade dåligt eller att du inte prioriterade mötet med denna person? Sanningen är att dessa nödlögner gör dig svag. Det kraftfullaste du kan göra i detta läge är att:

TALA SANNING

Sanningen gör dig fri

Klossar som kan bli både tillit och sanning. Sanning skapar tillit både inom dig och utom dig. Du blir en person med integritet. En person som det går att lita på. Du blir fri för att du inte har något att dölja.
Halv och DELAD eller hel och HELAD. Hela dig själv och lämna separationens illusion av självbedrägerier och lögner. Tala sanning till dig själv. Börja där och expandera utåt. Var delaktig i någonting stort som samtidigt ger dig personlig styrka för att du kopplar upp dig på helheten där styrkan alltid finns i väntan på att vi ska öppna oss . . . då vi gör det har vi kommit HEM.

Har du någonsin upplevt hur det kan kännas SKÖNT att säga sanningen?

Lögner tar vår energi för att vår energi går åt till att minnas lögnen. Lögnen måste vi minnas så att vi inte försäger oss av misstag. Tänk dig att du varit otrogen i en relation där ni kommit överens om att ni ska  leva i tvåsamhet. Du måste då vara på din vakt så att du inte råkar avslöja ditt bedrägeri av misstag. Du befinner dig i det förflutna och i framtiden mer än i nuet. Lögner FÅNGAR dig och drar dig bort ifrån nuet där livet sker. Lögner drar dig därmed BORT från livet och sanningen gör dig fri att leva livet klart och tydligt i NUET där du kan tillåta dig att vila fullständigt eftersom du inte har något att dölja.

Missa inte NYA INLÄGG!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Prenumerera KOSTNADSFRITT på utskick (1 ggr mån) från Bloggen Morrhåret

Hålla ord till dig själv

Två händer bryter en cigarett i två delar. Att hålla ditt ord till dig själv skapar inre styrka för att du är i sanning. Du är hel och inte delad. Om du säger att du ska sluta röka är det så det blir. Punkt.
Denna vånda, dessa inre röster som tjafsar och bråkar. Du behöver komma till FREDS med ditt beslut. Det är första steget. Sedan blir du omutbar. INGET och INGEN kan stoppa dig. Du är sann i kärlek. Du bottnar i ditt beslut och du är sann mot dig själv. Personlig styrka, INRE integritet och INRE sanning manifesterad genom HANDLING.

Vi ska nu tala om platsen där förmågan att hålla löften FÖDS. Den platsen finns inom oss och inom dig.

Brukar du HÅLLA löften som du ger till dig själv? Är du att LITA på inför dig själv eller fortlever du ditt liv i disharmoni där den ena delen säger en sak och den andra en annan? Eller finns det ännu fler delar som skriker om uppmärksamhet inom dig?

En god vän till mig beskrev egot som en symfoniorkester med:

 • Fioler
 • Bastuba
 • Trumpeter
 • Trummor
 • Cymbaler
 • Saxofon
 • Kör

Om egot har makten finns ingen dirigent och alla spelar som de vill. Det handlar om att ta makten och  ta plats som dirigent. Du är KUNG och DROTTNING i ditt liv . . . om du väljer det vill säga.

🐾 Dela dina löften med andra

Har du känt rädsla för att dela dina löften till dig själv med andra? Vad beror det på i så fall? Är du verkligen villig att göra handling av dina löften? Brukar du slänga ut löften till och höger och vänster utan eftertanke?

Var varsam med vad du lovar dig själv och andra-

 • Lögner (stora som små) SKADAR din självkänsla
 • Lögner gör dig SVAG, RÄDD och DELAD

Inventera ditt liv utifrån lögner och självbedrägerier. Starta sedan upp förändringsarbetet där och när det känns rätt för dig själv. Kanske kan det vara lättare att börja med "små och enklare lögner". Det kan också hända att du har större lögner som bara MÅSTE BORT för att du ska kunna se klart.

Lita på den där rösten inom dig. Den röst som ibland brukar kallas för:

SAMVETET och MAGKÄNSLAN

Nobody makes a greater mistake than he who did nothing because he could only do a little
Edmund Burke
En liten pojke med en dräkt föreställande en superhjälte. Han håller upp sina armar som för att visa sina muskler och sin styrka.

Vad är personlig styrka?

Innehar du personlig styrka? Vad kan du göra för att komma i kontakt med din styrka? Du har säkert hört människor tala om personlig styrka: "Han har utstrålning!", "Hon har karisma!", "Han hade hela publiken i sin hand!".

Fortsätt läsa →
En ung man med prestationsånget sitter under podiet på en scen och andas in i en påse. Han är rädd för att misslyckas med sitt tal.

Om prestationsångest och att misslyckas

Har du prestationsångest och är du rädd för att misslyckas? Tillåter du att rädslan för att misslyckas styr ditt liv för mycket? Vad är det som gör att du har prestationsångest? Jag vill här komma med tips på hur du kan ta dig an din prestationsångest.

Fortsätt läsa →

Relaterade Tjänster