Vad är personlig styrka?

En liten pojke med en dräkt föreställande en superhjälte. Han håller upp sina armar som för att visa sina muskler och sin styrka.

Innehar du personlig styrka? Vad kan du göra för att komma i kontakt med din styrka? Du har säkert hört människor tala om personlig styrka: "Han har utstrålning!", "Hon har karisma!", "Han hade hela publiken i sin hand!".

Är makt styrka? Är det personlig styrka att bestämma över andra? Är personlig styrka verkligen personlig? Om den är personlig måste jag ställa dig följande fråga:

Vem är DU som vill ha personlig styrka?

En övning i att finna personlig styrka

Kvinna sitter med anteckningsblock i händerna. Hon söker efter vem hon är. Hon söker personlig styrka.
Var helt och totalt öppen. Sök igenom din fysiska kropp. Om du är intresserad av personlig styrka behöver du veta vem du är. Så sök igenom kroppen. Var är den som vill ha personlig styrka? Sök igenom först . . . sedan kan du skriva ner. Detta är inte i första hand en intellektuell övning. Använd dina sinnen. VEM är det som ska skriva ner? Gör övningen öppet och ha kul.

Jag vill nu att du tar en titt inåt. Inte bara så där i förbigående, utan verkligen på allvar och på djupet. Jag har för ändamålet skapat denna lilla process som du kan göra när som helst:

1. Tona in på kroppen

Se till att  du har lugn och ro. Stäng av alla telefoner mm. Stäng av allt som kan störa din uppmärksamhet. Sätt dig ner på en stol och andas djupt ner i magen. Sitt så tills du känner att du kommit ner i kroppen . . .

2. Sök efter "personen" som vill ha styrka

Fokusera nu på din fysiska kropp. Gå igenom din kropp, kroppsdel för kroppsdel. Gå även igenom dina organ och din hjärna.

Ta TID på dig . . .  

Nå? Hittade du dig själv någonstans? Var är "DEN" som går igenom sin kropp? Vem är du?

Håll denna ytterst existentiella fråga inom dina tankar och i ditt sinne under några dagar . . . och du - glöm nu inte att ha roligt medan du håller på. Frågan är alltså:

VEM ÄR JAG?

3. Slutsats

Vad kommer du fram till?

NOTERA . . .

Om du är intresserad av PERSONLIG styrka så måste du ju veta vem du är - eller hur?

Om att sluta kämpa

Skål med frukost. Hallonkräm, musli och stora blåbär. Ser gott ut. ÄT - personlig styrka handlar inte om att du ska plåga dig med kadaverdisciplin. Det handlar om att öppna upp för något större att verka GENOM dig. På så vis blir du delaktig i den universella styrkan som alltid finns där - väntande.
Vi människor är bra på att kämpa. Var för dig denna kampvilja? Vad kämpar du MOT? Vad kämpar du FÖR? Vad skulle hända om du SLUTADE kämpa? Vad skulle hända om du släppte taget och lät dig föras med av livets oerhörda flöde av kärlek? Sluta vara en sur gubbe och en bitter kärring. Släpp, låt dig föras med av den allomfattande kärleken. Gå i tillit.

Tänk om det ligger till så här: Du befinner dig på botten av en flod av kraft och du är bara en av många som krampaktigt håller sig fast längst ner bland slingerväxter och gyttja på botten. LIVRÄDDA för att släppa taget och följa med strömmen. Strömmen är livet som passerar förbi runt omkring dig medan du i rädsla är strängt upptagen med att inte tappa kontrollen och handlöst kastas ut i livets virvlande strömmar. Kan personlig styrka vara att sluta lägga sin energi på att kämpa EMOT livet och istället mjukt och följsamt göra som björnen Baloo i Djungelboken. Glatt och nyfiket följa med allt som händer (även om du då kanske måste "äta myror") och till den buttre pantern Bagheera, glatt utbrista:

- "Kom  IGEN katten! Det SVÄNGER ju!"

Ja - det svänger faktiskt om livet!

Hur är det i ditt eget liv? Svänger det? Känner du att varje dag är ett äventyr? Kastar du dig upp varje morgon och utbrister: "Härligt! Äntligen blev det ljust!", samtidigt som du skruvar på duschen och låter det varma vattnet smeka din kropp? Ser dina mornar ut så? Härligt! Sluta läs NU.

För dig som är kvar . . .

Prova det här imorgon:

Kasta dig upp ur sängen (du läste rätt) och utbrist med ett Stort leende:

- "HÄRLIGT! Äntligen gick solen upp!"

Ta en titt i spegeln på vägen till duschen. Säg till dig själv medan du ser dig själv i spegeln:

- "Hej SNYGGING!"

Sedan kan du sjunga i duschen. Ta din favoritsång och sjung HÖGT och ljudligt utan en tanke på grannarna. Ta en titt i spegeln IGEN på väg till köket. Stå naken framför spegeln och ha en liten dialog med dig själv. Uppskatta, uppmuntra och GULLA med dig själv. Fråga vad du är värd idag. Fråga vilken frukost du vill ha. Gör sedan i ordning din favoritfrukost och duka fram den med ditt finaste porslin.

Kan personlig styrka vara att bestämma över sig själv?

Kvinna ligger i sängen. Det är morgon. Hon är på väg att trycka på snooze på sin telefon. Är det personlig styrka att inte trycka på snooze och istället hoppa upp ur sängen med ett glädjetjut: "Äntligen blev det ljust!".
Är ditt ord lag i ditt universum eller är du slav under en massa motstridiga röster där inne? Röster som bråkar sinsemellan och med dig. En kakafoni av galenskap. Ta befälet och bli kungen och drottningen i det liv du fått dig givet. Det är meningen att det som är ditt sanna jag ska ta plats. Du är inte antagen att vara ett offer under galningar. Du behöver inte bråka med dem. Bli vän med galenskapen. Acceptera och gå vidare. Vad längtar du efter i ditt hjärta?

Hur kändes det att bryta dina mönster kring morgonbestyren (för jag antar att du provade?)? Känner du att det är en bra start på dagen eller gör du? Är det livskvalitet? Vem är det som har skapat detta tillstånd i dig?

Det är DU

Är inte detta personlig styrka?

Prova det någon morgon och kanske kan det bli en vana.

Vad har du att förlora?

Det finns  stort svängrum för lek och experiment i livet. Det är bara det att de flesta  av oss inte tillåter sig att leka. Personlig styrka är Inte beroende av:

 • Andra
 • Miljön
 • Vädret
 • Hur mycket PENGAR du har
 • Hur mycket MAKT du har

Personlig styrka är att bestämma:

 • Hur du vill MÅ
 • Vad du vill GÖRA

och sedan GÖRA det som krävs för att uppnå det. Vi gör det ju redan. Det krävs mycket arbete att flera gånger trycka på snooze-knappen på klockan så att du måste "snabb-duscha" för att sedan springa till bussen (eventuellt hinner du ta en kopp kaffe på 7-eleven i en pappersmugg på väg till bussen).

Hur blir starten på den dagen? Känner du dig inspirerad och peppad till storverk?

Känslor som behöver uttryckas

Jag talar nu inte om sorg som behöver uttryckas och bearbetas. Det finns människor som har förlorat anhöriga och vänner. De behöver ta hand om sig själva. De behöver skapa  utrymme till att uttrycka sin sorg och sin saknad. Sedan kommer dock en punkt  då det är dags att gå vidare. Tidpunkten för detta är individuell och det  finns inget rätt och fel. Du måste själv känna efter vad som är sant för dig. Om du fortsätter att uttrycka sorg efter denna punkt blir sorgen:

BITTER

Det blir bitterhet för att du då måste börja "anstränga dig" att skapa ett tillstånd av sorg. I detta läge kan du lika gärna anstränga dig för att skapa glädje.

MISSA INTE NYA INLÄGG!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Prenumerera KOSTNADSFRITT på utskick (1 ggr mån) från Bloggen Morrhåret

Finns det något här nedan som kan vara personlig styrka?

Skylt med texten: "Gamla vanor kommer inte att ge dig nya resultat". Är det personlig styrka att bryta sina vanor?
Det finns inga gränser mer än de du sätter upp för dig själv. Fokusera på att LEVA - alltid. Det skapar mening och energi i det liv som är ditt. Du kan inte äga personlig styrka. Du kan öppna upp för den, göra dig fri från det som hindrar, släppa energilösa och tomma ting. Släpp dem, ha humor och förlåt dem som är fast i illusionen om separation. De vet inte vad de gör och de förstår inte att de är vilse. Acceptera så blir livet lättare och fullt med kraft och styrka.

Kärlek:

”Börja med efterrätten, följ ditt hjärta, dröm dina egna drömmar, yla mot månen, ha olika färger på strumporna, älska ditt eget inre barn, ge dig själv presenter, gunga i månskenet, ta taxi ett kvarter, lita på livet, säg att du är från en annan planet, tillit, njut långsamt, klä upp dig till frukost, lek med kristaller, överraska dig själv, ge dig själv villkorslös kärlek, be människor på gatan om hjälp med  fickparkering, prata med blommorna och förvänta dig svar, gå i pyjamas när du  vill, krama ett träd, skicka kärleksbrev till dig själv och andra, sätt ut  gröt till tomten, sluta väga dig, välj ljuset, ös på med kärleken, sök din  galenskap, experimentera, be universum om det du vill ha, fira ljusets  återkomst, sitt vid en eld och berätta sagor, småprata med främlingar, förlåt dig själv och andra,  meditera, gosa naken på ett fårskinn, släpp taget, uppskatta det du har, bjud  upp, kasta stenarna du bär i din ryggsäck, prata högt ensam, klä ut dig,  sjung på jobbet, ta emot, ge efter för kärleken i dig, våga vara lekfull, ta  en egen ledig dag, håll ej igen, släpp in, älska i höet, kasta ”borde-måste listan”,  det finns ingen skuld, sjung med när du lyssnar på musik i hörlurar, dina  barn vill ej ha någon annan mamma/pappa, sprid ditt ljus, bränn ej ut dig,  njut, ha tröjan bak och fram, avstå ej – begär både och, du är bra precis som du är, campa i trädgården, njut av din kraft, smek medmänniskor (ifall de  vill/törs), drick solsken,  uppskatta din kropp, våga något nytt, gå barfota, tänk att du har semester varje dag och att du arbetar frivilligt, stå vid havet när det stormar,  förvänta dig det bästa, låt broder vinden smeka din kind, bryt rutiner, fråga  ej om lov, låt moder jord bära dina bördor, gör det omöjliga, sänd kärlek  till moder jord, det finns hopp om framtiden, universum är ett vänligt  ställe, sjung sjunga sjungit, lapa regn, gör änglar i snön, ändra vanor,

Säg hej till djur du möter:

 • - "Hej lilla kråka!"
 • - "Hallå där hunden!"
 • - "Tjena katten!"
 • - "Hej på dig du rådjur!"
 • - "Hej korp!"
 • - "Hej ödla!"
 • - "Hej mygga!"

Längta och våga ett VÅRSKRIK"

/Okänd

Personlig styrka är en stor sak med många delar

Kvinna står med ryggen mot dig. Hon håller upp händerna i luften. Framför henne en kurvig väg - precis som livet har sina kurvor och svängar. Personlig styrka är att acceptera det som är, förhålla sig till det och göra det bästa av det.
Du är inget offer som ska ledas fram till altaret för att där brännas inför massorna. Du är FRI och om du förstod vidden av denna frihet skulle du falla i respektlöst gapskratt. Dessa allvarliga institutioner med allvarliga medlemmar som är så viktiga att de får förstoppning är inte i personlig styrka. Personlig styrka är att LEVA. Syftet med livet är att leva. Döden kommer i sinom tid för oss alla. Om du läser detta ska du troligen inte dö inom närtid. Om det är så så är det så. Acceptera döden och förbered dig genom att göra dig öppen för den. Fokusera på att LEVA. Att koppla upp sig på livet gör att du blir delaktig i styrkan som finns tillgänglig för oss alla.
 • Personlig styrka är att gå från att vara OFFER under sakernas tillstånd till att bli den som styr livet SJÄLV utifrån omständigheterna som finns tillgängliga
 • Personlig styrka är INTE att vara hård - det är att vara MJUK och FÖLJSAM som läder
 • Personlig styrka är att kunna FÖRLÅTA och att kunna LYSSNA
 • Personlig styrka är karaktär och att vara en person som är TILLRÄKNELIG både inför sig själv och inför andra
 • Personlig styrka är att stå upp för sanningen INOM och acceptera omständigheterna UTOM
 • Personlig styrka är INTE personlig
 • Personlig styrka är att öppna UPP och undvika att stå i VÄGEN för livets flöde som STÄNDIGT strömmar

Då egot styr skapas en PROPP som effektivt stänger kanalen. Personlig styrka är att gå bortom rädslan i den  gamla hjärnan för att där finna den allomfattande kärleken som inte specifikt bryr sig om personer. För den allomfattande kärleken är allt ETT. Vi är alla delar av helheten. Därför kan inte sann styrka vara personlig. Personen är i detta sammanhang OVESÄNTLIG.

 • Personlig styrka är att ha kontakt med sitt inre BARN och därigenom bibehålla sitt BARNASINNE
 • Personlig styrka är att vara ÖPPEN - INTE stängd
 • Personlig styrka gör sig inte till - den ÄR i linje  med HELHETEN
 • Personlig styrka är en STOR sak med MÅNGA delar

🐾 Avslutningsvis

Jag ställer en hel del frågor till dig här. Vissa är djupare än andra. Jag anser, att det i livet, ofta handlar om att ställa dom rätta frågorna. Mina två avslutande frågor till dig är:

Hittade du dig själv någonstans i kroppen?

Om inte . . .

Vet du verkligen vem du är?

Om du inte vet vem du är kan du bli den du VILL vara. Låt dessa frågor om vem du är, slipas till diamanter inuti dig. Om du verkligen gör det kommer ditt liv att förändras på sätt som anses vara mirakulösa och du kommer att ha tillgång till:

GRÄNSLÖS "personlig" styrka

Läs mer NEDAN eller på startsidan för MORRHÅRET ->

Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down
Oprah Winfrey
En mätare för tillit visar max på displayen och vredet är satt till max

Hålla ord och att tala sanning till sig själv

Om att hålla ord. Brukar du hålla ditt ord och går det att lita på dig? Hur är det inom dig? Håller du ditt eget ord till dig själv och talar du sanning till dig själv? Här diskuterar jag kring att hålla ord och som alltid börjar det inom dig. Är du att lita på?

Fortsätt läsa →
En humla på en vit blomma

Gör som humlan och våga skapa tomrum

Humlan förstod inte att den inte kunde flyga - den flög ändå. När du vågar släppa det kända och därigenom skapa tomrum genom frihet från koncept skapade i det förflutna, är du fri att, likt fågeln Fenix, flyga FRITT i tomrummet och skapa OM ditt liv på NYTT.

Fortsätt läsa →

Relaterade Tjänster