Relationsproblem, hjälp och lösningar

Ett par har relationsproblem. De sitter rygg mot rygg med armarna korsade. De ser besvikna ut.

Relationsproblem är ofta symptom på många saker. Kommunikation, vilja och förmågan att uttrycka sina egna sanna behov är viktigt. En kärleksrelation kräver även kontinuitet, underhåll och personlig utveckling av båda parter. Här finns HJÄLP, LÖSNINGAR och STÖD för att lösa relationsproblem.

Relationsproblem

Välj en av de svåra sakerna. Det kan vara svårt att vara ensam och det kan vara svårt att leva i tvåsamhet. Eftersom du läser detta har du troligen valt tvåsamhet. Vi börjar med lite lingvistik: Ordet RELATION kommer ur ordet RELATERA som i sin tur är relaterat till orden:

 • Berätta
 • Återge
 • Skildra
 • Berättelse
 • Förhållande
 • Förbindelse

Ordet PROBLEM kommer ur grekiskans två ord:

PRO + BLÊMA = Före lösningen

Detta skulle kunna innebära att ordet relationsproblem innebär att "Berättelsen och förhållandet är skjutet på FRAMTIDEN". Sluta skjuta upp. Den enda plats i tid och rum där det går att lösa problemen är NU. Det förflutna och framtiden är illusioner skapade av vår hjärna i överlevnad. Här finns en del länkar och information till saker du kan göra nu. Du är givetvis välkommen att ta det ett steg till och komma på relationscoaching och utbildningar. Det går också att beställa böcker. Detta för att skapa ett stöd och en "TREDJE KRAFT" för de tillfällen då det "kör ihop sig" - för det gör det i relationer. Det INGÅR. Det gäller bara att vara villig att arbeta för att lösa problemen. Ett arbete som framförallt handlar om din egen utveckling.

Förälskelsen som blir personlig utveckling

Kvinna oh man sitter vid bordet och dricker te. De ser förälskade ut.
Den mest fantastiska människa du någonsin träffat sitter framför dig. Du vill krypa IN I honom. Du vill HA henne. Vara NÄRA. Hela världen är så vacker - ja allt är vackert. Förr eller senare går det dock över. Tidsperioden är varierande. Relationsproblem skapas av bristfällig självkännedom, bristande kommunikation och tron på att du "drabbas av kärleken". Kärlek är ett aktivt val som innebär personlig utveckling. Förälskelsen mognar till kärlek genom er vilja och kontinuitet.

Inledningen på en kärleksrelation brukar vara förälskelse.

 • Du har träffat denna FANTASTISKA människa
 • Du vill VARA med denna person

Efter en tid uppkommer mindre eller större konflikter och problem. Detta eftersom två människor oftast inte har exakt SAMMA behov SAMTIDIGT.

Hur lösa detta?

Dessutom har ni båda med er ert eget bagage in i relationen. I detta läge är det lätt att "fastna i problemen".

Var i nuet, se framåt och tillämpa LÖSNINGSFOKUSERING

Lösningsfokusering är ett aktivt förhållningssätt och däri ingår att du inte är ett maktlöst OFFER under livets betingelser. Då du är maktfull tar du reda på hur det verkligen ser ut. utifrån denna bild förhåller du dig till verkligheten på bästa sätt, utifrån den medvetenhet och den nivå av varseblivning du har vid tillfället. Att fokusera på problemen och älta dessa utan att agera är att vara en fågelunge som förväntar sig att få lösningarna serverade på ett silverfat. Om ni båda tillämpar lösningsorientering och går bortom offerrollerna kan en fantastisk utveckling ske.

Fast jag pratar inte om dig . . .

För DU är väl inget offer?

Vilja, kontinuitet och underhåll

Kalender där familjemöten är inplanerade. Relationsproblem och familjeproblem kräver vilja, kontinuitet och underhåll.
Prioritera kärleken på samma sätt som du gör för andra ting i livet som du värdesätter. Prioritera bort vissa andra saker. Priset för att inte prioritera relationen blir förr eller senare olika nivåer av relationsproblem. Det lönar sig sammantaget att lägga tid på relationen. En fungerande kärleksrelation ger kraft och harmoni att ta med i livet som helhet.

Att lösa relationsproblem kräver din omutbara vilja att växa och i detta möta dig själv. Om du lyckas lösa dina relationsproblem ger detta mycket positiva återverkningar på många andra områden i ditt liv:

 • Ledarskap
 • Föräldraskap
 • Självförtroende
 • Självkänsla

Detta är bara några områden.

En relation som ger dig KRAFT och ENERGI är ovärderlig i ditt liv som helhet.

Varför göra livet svårt när det kan vara lätt?

Vilja och kontinuitet är viktigt då relationsproblem uppkommer. Tryggheten i att kunna lita på sin partners vilja att fortsätta relationen är ett grundläggande fundament som allt vilar på. Finns inte detta är det svårt att utveckla och fördjupa relationen.

- "Vi har denna trygghet och det är problem ändå?"

Ni har den grundläggande tryggheten. BRA. Nu kommer något annat in i bilden. Ni sköter:

 • Era amorteringar
 • Era räkningar
 • Renoveringen av huset
 • Löpande service på bilen
 • mm

Ni gör detta för att det blir konsekvenser av bristfälligt underhåll. Samma sak är det med kärleksrelationer och andra relationer. Om ni underhåller er kärleksrelation kan ni minska antalet relationsproblem. Detta eftersom ni är proaktiva och agerar för relationens fortlevnad.

MISSA INTE NYA INLÄGG!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Prenumerera KOSTNADSFRITT på utskick (1 ggr mån) från Bloggen Morrhåret

Öppenhet, positivitet och närvaro

Två kvinnor träffas. De är på väg att krama varandra.
Ett bra tips är att skapa 7 fysiska beröringar utan sexuell anspelning per dag. Små bebisar dör om de inte får fysisk beröring. Jag tror att det är samma med oss vuxna - fast själsligen. Passa på att kramas och ge/få fysisk beröring när du nu har en älskling tillgänglig. En kram kan också hjälpa om ni bråkar om något.

Känner du dig fastlåst och osäker? Du vet bara att du har den där känslan av tröghet och att det inte flyter i relationen. Kommunicerar ni intellektuellt och konceptuellt utifrån olika förklaringsmodeller?

Här kan det vara bra skapa tomrum. I tomrummet kan du hitta hem bortom alla koncept och allt intellektualiserande.

Hur är det då du kommer hem från jobbet? Möts du av en sprudlande partner i dörren med en kram?

- "Jag har längtat efter dig älskling!"

INTE? Hur var det i början av er relation? Hur gjorde ni då? Vad hindrar dig från att använda hjärnan och tvinga kroppen att göra det ni gjorde då?

Hemmet får inte i för stor utsträckning bli en avstjälpningsplats där ni lastar av allt SKRÄP ni vill bli av med. Att vara förtrolig och kunna prata om saker som är viktiga i livet är en annan sak. Tänk på att även skina som en sol i kärlek ibland. Det är att underhålla kärleksrelationen och det känns även bra för dig.

Det ger ENERGI till er BÅDA

Du kommer hem från jobbet trött och slutkörd. Du kanske har lyssnat på en massa människor och du kanske har "talat SÖNDER dig själv" för att det ingår i dina arbetsuppgifter att kommunicera med andra? Faktum kvarstår:

En kärleksrelation kräver NÄRVARO

Kärlek är närvaro i nuet. Uppmärksamhet på faror och hot är rädsla och då befinner du dig i rädsla och överlevnad. Kärlek och rädsla kan inte existera samtidigt.

Vad väljer du?

 1. RÄDSLA i frånvaro och ÖVERLEVNAD?
 2. KÄRLEK och närvaro i NUET?

Ansvar, speglingar och affirmationer

Speglingar är allestädes närvarande och detta gäller framförallt i en nära kärleksrelation där ni möts känslomässigt och ofta på en barnnivå. Dessa speglingar, eller projiceringar, kan ställa till det å det grövsta.

Har du märkt att gräl ofta kan bli barnsliga?

Om ni båda i kärleksrelationen tar ansvar för era egna speglingar kan många relationsproblem förhindras innan de uppstår. Dessutom utvecklas ni var och en för sig och denna utveckling tar ni med er för resten av livet till vinst för er själva och alla ni har att göra med framåt i livet.

Har ni för vana att ta upp tråkiga händelser i det förflutna? Detta kan ibland kallas för att ÄLTA. Det kan vara händelser då ni exempelvis blev:

 • Besvikna
 • Svikna
 • Ledsna
 • Kränkta

Var FÖRSIKTIGA med detta. Det ni fokuserar på får ni och "INTE" finns inte för universums högre intelligens. Det blir till affirmationer som "skapar OM och FÖRSTÄRKER" det trista eftersom det är det trista ni fokuserar på. Visst är det viktigt att kunna tala om saker. Att älta och använda förflutna händelser som vapen i ändlösa gräl är kontraproduktivt. Det är bättre att fokusera på LÖSNINGAR i NUET.

🐾 Kärlek är praktik

Analysera EJ varandra i för stor utsträckning. Analyser passar mycket bättre INOM dig. Det är bättre att analysera sig själv än att analysera sin partner. Fast det kan vara på sin plats med analys ibland. Lägg dock fokus på dig SJÄLV. Teorier om relationer finns det många. Teori och praktik är helt olika saker. Att vara bra på TEORIER om att lösa relationsproblem behöver inte innebära att du är bra på att faktiskt LÖSA relationsproblem.

 • Kärlek är något du MANIFESTERAR
 • Att manifestera kärlek är inte att PRATA om kärlek

Läs mer NEDAN eller på startsidan för MORRHÅRET ->

If you can DREAM it, you can DO it
Walt Disney
Fästman hjälper sin kvinna över en trädstam. Han tar tag i hennes hand och hjälper henne upp. De löser problemen tillsammans.

Problem, hinder och att vara lösningsfokuserad

Vad innebär det att vara lösningsfokuserad och lösningsorienterad? Det är mycket lätt att bli problemfokuserad då hinder och problem tornar upp sig. Här diskuterar jag lösningsfokusering och du får praktiska infallsvinklar kring ett lösningsfokuserat och ett lösningsorienterat förhållningssätt till problem och hinder.

Fortsätt läsa →
En flickas händer håller i en smartphone med en dejtingapp. Hon är redo att trycka på startknappen.

Relationsproblem, vilja och kontinuitet

Relationsproblem uppkommer i alla relationer förr eller senare. Vilka samband finns mellan relationsproblem och vilja respektive kontinuitet och hur kan du lösa relationsproblem som uppkommer? Vilja och kontinuitet är en grundval i en hälsosam kärleksrelation.

Fortsätt läsa →

Relaterade Tjänster