Sluta fly och sök innehåll

En kostymbärande man flyr över en flod, vattnet plaskar

Söker du mening och innehåll eller flyr du? Vad fly du ifrån? Vad flyr du TILL? Vad skulle hända om du SLUTADE fly? Skulle du söka på andra platser än du söker på nu då? Var skulle du söka om du stannade upp?

SÖK och finn det innehåll som är SANT för DIG

NÄR känner du mening och innehåll?

Jag frågar nu den delen av dig själv som är separat och oberoende av yttre påverkan. Den delen i dig själv som bara BIDAR sin tid i väntan på att katten ska SLUTA springa runt, runt, runt och vara så vänlig att SLUTA jaga sin egen svans. Hela vårt samhälle är idag som ett jättelikt löddrigt djur med trötta och panikslagna ögon. Ett djur utan kompass, karta och framförhållning. Eftersom du är en DEL av detta  samhälle är det mycket lätt att du blir påverkad på de mest destruktiva sätt. Separera dig ifrån det du INTE vill ha och bjud in det du VILL HA i livet. Det är inte alltid så lätt när hela omgivningen är involverad i att "jaga sin egen svans".

Stanna upp

Kvinnlig pilot. Hon sitter ned och hon har en blomma i ena handen och håller hjälmen i den andra. Hon ser trött ur. Sluta fly - du har alltid dig själv med dig. Sök innehåll istället.
Sluta fly och sluta jaga din egen svans. Det spelar ingen roll hur långt ut i universum du tar dig. Du har alltid dig själv med dig och du är bra. Lämna denna meningslösa och fruktlösa jakt. Stanna upp, stå kvar och finn DITT innehåll.

Första steget i förändringen är att stanna upp och se på alla andra som springer runt. Du andas in och ut och sakta inser du sambanden. Svansen du jagar är DIN EGEN. När du inser det inser du att du inte behöver jaga lyckan därför att vi alla äger lyckan i OSS SJÄLVA.

Mening och innehåll

De kanaler som skapats för att tillfredsställa vårt uppdämda och naturliga behov av innehåll och mening erbjuder ofta snabba lösningar utan framförhållning. Du köper kortsiktiga och snabba lösningar som någon annan tjänar pengar på. Dessa i sin tur köper andras kortsiktiga och snabba ösningar som någon annan tjänar pengar på. Detta sker i ett evigt moment 22.

Hur länge uppfyller din nya digitalkamera eller helkvällen på krogen ditt behov av mening och innehåll? Rör det sig om timmar, en dag eller en vecka? Sedan då?

I mitt förflutna arbetade jag i storstaden på nätterna. Hur många var det inte som MISSNÖJDA åkte hem efter en våt natt i storstadens nattliv. Nu sitter jag inte här och fördömer krogen eller utelivet. Med rätt sällskap kan det bli riktigt trevligt. Det jag vill säga är att företeelsen I SIG inte är lösningen för den som vill känna mening och innehåll i sitt liv.

Var finns mening och innehåll?

Flick på 10 år ser på sin vänstra hand genom ett förstoringsglas. Hon söker. Sök innehåll inom dig själv och sluta fly från dig själv.
Forska och undersök var sant innehåll finns för dig. Den som slutar fly och söker ärligt skall FINNA.

Svaret på frågan om var du ska finna mening och innehåll är INOM dig SJÄLV. Det handlar om varseblivning. Alltså hur du ser på världen av vilken du är en del. Det hela börjar med att du varseblir dig själv på nya och bättre sätt för att i förlängningen (eftersom allt är ett) varsebli VÄRLDEN på nya och bättre sätt. En förändring av din varseblivning kräver din egen vilja att växa som människa och det underlättar vidare med en omgivning som stödjer denna process. Se dig omkring på din omgivning:

Vilka vänner har du? Var befinner du dig? Är du inte nöjd?

FÖRÄNDRA då det du inte är nöjd med. Det kanske inte går lika snabbt som att köpa en ny digitalkamera eller beställa ännu en drink över bardisken. Fast det ger dig samtidigt ett innehåll och en mening som varar och är VARAKTIG.

Prioritera dig själv

Skylt med orden: "Ask for help" eller "Be om hjälp". Sök innehåll och be om hjälp om det behövs.
Stanna upp, sluta fly, våga vara sårbar och sök hjälp där det känns bra och rätt för dig. Lita på dig själv.

I denna process av ökad varseblivning kan det vara värdefullt med någon UTANFÖR dig själv. Det kan vara en mentor, en personlig coach eller annan person som kan se dig utifrån. Jag upphör inte att förvånas över hur människor resonerar och prioriterar. Jag kan höra klagan över saker som är jobbiga i livet. Det kan vara relationsproblem på arbetsplatsen eller i familjen. Det kan vara ouppfyllda drömmar eller bara sakernas tillstånd. När sedan någon föreslår personen att söka stöd hos en professionell person och betala pengar för det kommer genast alla möjliga ursäkter och undanflykter upp.

Hur kan det komma sig?

När det gäller att köpa saker och roa sig finns det ofta inga hämningar. Jag vet människor som kan lägga stora summor pengar på krogen eller på prylar. När det sedan gäller att gå till någon för att få stöd och assistans i livet så är det FÖR DYRT. Därför fortsätter dessa personer att försöka lösa sina problem genom de snabba recept som egentligen bara fördröjer allting och i vissa fall FÖRVÄRRAR situationen.

MISSA INTE NYA INLÄGG!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Prenumerera KOSTNADSFRITT på nyhetsbrev (1 ggr mån) från Bloggen Morrhåret

Mening och innehåll genom snabba recept

Exempel på snabba recept kan vara:

 • Köpa en ny bil
 • Köpa ny mobiltelefon
 • Köpa bättre dator
 • Köpa nya kläder
 • Köpa mer kosmetika
 • Köpa ett nytt hus
 • Köpa ett större hus
 • Köpa en ny bostadsrätt
 • Köpa sommarstuga
 • Gå på krogen och dricka alkohol
 • Resa utomlands
 • Åka till  fjällen
 • Se på film
 • Se på tv
 • Skaffa sig ÄNNU en sexpartner

Löser dessa snabba recept upp bristande mening och innehåll? Nej, givetvis inte i sig själva.

Sluta söka mening och innehåll där det inte finns

Man med stort glas alkohol och en disco-kula. Sluta sök innehåll på platser där det inte finns. Tänk utanför fyrkanten.
Att söka på platser där innehåll aldrig kan finnas är fruktlöst. Tänk utanför fyrkanten och sök på nya platser.

Lösningen finns inte där och kommer aldrig att finnas där I SIG. Därmed inte sagt att din uppskattning av ovanstående inte ökar när du tar hand om ROTEN till problematiken. För att finna mening, innehåll och frid behöver du arbeta med dig själv och din VARSEBLIVNING.

Börja styra ditt liv SJÄLV. I kärlek är du själv den ENDA person du NÅGONSIN kan förändra. När du inser det på en djup nivå påbörjar du en resa som varar tills du ligger på din dödsbädd och denna resa kommer garanterat att ge dig mening och innehåll. Den är inte alltid lättköpt eller lätt att gå. Samtidigt blir du en viktig del av en större oändlig mening med OÄNDLIGT innehåll.

Skapa din mening och ditt innehåll

Fluga på blomma. (Macro-fotografi på vanlig spyfluga - ofta sedda på utedass). Var annorlunda - 7000 flugor kan ha fel. Bajs är inte gott. Sök innehåll där det finns för dig.
Tänk själv och inse att 7000 flugor KAN ha fel. Bajs är inte gott. Bara för att de är många behöver de inte ha rätt. Våga vara annorlunda och sök innehåll som känns sant för dig.

🐾 Sluta fly och börja söka

Den som söker ÄRLIGT skall finna och det du kommer att finna är det som är SANT för dig. Första steget är att bli medveten. Du kan ställa dig själv frågor:

 • NÄR flyr jag?
 • VARFÖR flyr jag?
 • VAR flyr jag?
 • HUR flyr jag?
 • Vad skulle hända om jag SLUTADE fly?

LÄR KÄNNA dig själv. Sedan kan du transformera flykten till ett SÖKANDE. Det är fortfarande en rörelse. Dock kommer ditt ärliga sökande, till skillnad mot flykten, att bära FRUKT.

Läs mer NEDAN eller på startsidan för MORRHÅRET ->

We are saying goodness is totally unrelated to every form of ity
Jiddu Krishnamurti
En liten pojke med en dräkt föreställande en superhjälte. Han håller upp sina armar som för att visa sina muskler och sin styrka.

Vad är personlig styrka?

Innehar du personlig styrka? Vad kan du göra för att komma i kontakt med din styrka? Du har säkert hört människor tala om personlig styrka: "Han har utstrålning!", "Hon har karisma!", "Han hade hela publiken i sin hand!".

Fortsätt läsa →
En ung man med prestationsånget sitter under podiet på en scen och andas in i en påse. Han är rädd för att misslyckas med sitt tal.

Om prestationsångest och att misslyckas

Har du prestationsångest och är du rädd för att misslyckas? Tillåter du att rädslan för att misslyckas styr ditt liv för mycket? Vad är det som gör att du har prestationsångest? Jag vill här komma med tips på hur du kan ta dig an din prestationsångest.

Fortsätt läsa →

Relaterade Tjänster