Vem är du bortom upplevelsen av separation?

En kvinna sedd bakifrån går ner för trapporna. Hon har en svart hatt och bär en svart väska i höger hand.

"VEM ÄR DU?" Den frågan är lika hisnande stor som att fråga sig hur stort universum är. Ändå agerar vi människor i SEPARATION och disharmoni med helheten och den  jord vi är beroende av. Vill du vara jordens CANCER eller vill du vara en del  av HELHETEN?

Två utmärkande egenskaper för cancerceller är:

 1. De SLUTAR vara i kommunikation med omgivningen
 2. De förökar sig OKONTROLLERAT

De invaderar sedan steg för steg vår kropp och tar obehandlat steg för steg död på den sinnrika konstruktion vår kropp ÄR. Vad är det vi människor håller på med på denna planet? Vi använder alla naturresurser och vi sprider ut farliga gifter i naturen.

Är vi involverade i ett stillsamt självmord?

SJÄLVMORD eftersom vi, liksom cancercellerna, dör samtidigt som den plats vi lever på dör.

DU, bortom separationen

Man sitter på en stol. Han söker igenom sin kropp för att ta reda på vem han är. Då du förstår på ett djupt plan att du inte vet vem du är kan du gå bortom separationen.
Vem är du? Har du någonsin på allvar frågat dig vem du är? Då du på ett DJUPT plan inom dig själv inser och bottnar i att du inte vet vem du är kan du gå BORTOM separationen. Du har inget att försvara och du kan bli den du VILL vara. Insikten är inte intellektuell i första hand.

🐾 En process för att ta reda på vem du är:

Sätt dig stabilt med rumpan på en stol i en upprätt, vaken och samtidigt avslappnad position.

Slappna av i hela kroppen genom att andas djupt och lugnt - NÄSA IN och MUN UT.

Andas så ett tag . . .

. . . lägg nu ditt fokus på din fysiska kropp.

Andas in så mycket luft du KAN i magen och håll andan ett tag.

Släpp sedan ut ALL luft.

Fortsätt sedan denna process i lugn och ro samtidigt som du hela tiden andas djupt - NÄSA IN och MUN UT. Andas lugnt och i frid.

Varför inte med lite HUMOR och GLÄDJE?

Docka sedan i kroppen genom att NYFIKET, ÖPPET OCH FÖRUTSÄTTNINGSLÖST gå igenom din kropp:

 • Fötter . . .
 • Tår . . .
 • Underben . . .
 • Lår . . .
 • Fingrar . . .
 • Händer . . .
 • Underarmar . . .
 • Överarmar . . .
 • Bröstkorg . . .
 • Organen under revbenen . . .
 • Mage . . .
 • Ansikte . . .
 • Huvud  . . .

När du känner att du är HEMMA i KROPPEN kan du börja gå igenom kroppen igen. Leta öppet och nyfiket.

- "Vad ska jag leta efter då?"

Dig SJÄLV och det du kallar för "JAG".

Låt nu frågan om VEM DU ÄR få fokus samtidigt som du fortsätter gå igenom kroppen. Om du vill kan du nu gå igenom vissa kroppsdelar igen. Du kan jobba fritt. Bara du hela tiden fokuserar på frågan:

Vem är jag?

En kvinna har förlorat sin vänstra fot och nedre delen av vänster ben och hon har en protes där. Du ser henne bakifrån och du ser enbart nedre delen av hennes ben. Hon har träningsbyxor på sig. På väggen i bakgrunden har det sprayats "tags". Vad skulle hända om du förlorade vänster ben? Är du ditt vänstra ben eller har du ett vänster ben? Vem är du?
ÄR du ditt vänstra ben eller HAR du ett vänster ben? Vad skulle hända om du förlorade ditt ena ben? Skulle en del av dig dö då eller skulle det som du upplever som DU vara intakt?

- "ÄR jag mitt vänstra underben eller HAR jag ett vänster underben?"

VEM är det som iakttar vänster underben?

- "ÄR jag mina två ben eller HAR jag två ben?"

VEM är det som har ben?

Fråga dig öppet vem du är

Collage av det som kan finnas i hjärnan. Hjärnan är ett organ som säkerställer din överlevnad. Har du en hjärna eller är du din hjärna? Vem är du bortom upplevelsen av separation?
ÄR du din hjärna eller HAR du en hjärna? Vem är du bortom din upplevelse av att du är separerad från det som finns "utanför" dig?

- "ÄR jag min hjärna eller HAR jag en hjärna?"

- "ÄR jag mitt skallben och hjärnsubstansen där inuti?"

- "Eller HAR jag ett skallben med hjärnsubstans inuti?"

Vem är DU som frågar?

- "Var är det som jag upplever som JAG?"

Gå vidare och gå igenom hela din fysiska kropp. Gå sedan vidare till tankarna och känslorna. Kanske kommer det under denna övning upp tankar och svar  som:

- "Jag är Anna!"

Jaså? Du är ju nu inte ensam om att ha ett namn. Alla människor på jorden har ett namn. Det gör dig inte unik.

- "Jag är mina erfarenheter!"

VEM är det som haft dessa erfarenheter och VEM är det som svarar på frågan?

Ditt intellekt kanske protesterar HÖGLJUTT mot dessa frågor. Frågorna utmanar ju hela varandet och hela livet. Var kvar i frågan ändå.

Gula bollar färglagda med svart touchpenna. Rädda, ledsna, arga och glada bollar. Känslorna är som vatten med olika beskaffenhet. Du har känslor. Du är inte dina känslor. Vem är du bortom upplevelsen av separation?
Någonting URÅLDRIGT och PRIMITIVT inom dig kan protestera högljutt då du frågar dig vem du är. Tankar och känslor dyker upp. Känslor av rädsla, ledsenhet, ilska och glädje. Du ÄR inte dina tankar och känslor. Du HAR tankar och känslor. Var KVAR i frågan i kontinuitet och bestämd vilja.

VEM är det som protesterar mot frågan? VEM är det som iakttar protesterna? VEM ÄR DU som har känslor av glädje? VEM ÄR DU som är arg? VEM ÄR DU som har bestämda åsikter om:

 • Politik
 • Matlagning
 • Inredning
 • Ekonomi
 • Design
 • Konst

och världsordningen? Vad försvarar du? VEM försvarar?

MISSA INTE NYA INLÄGG!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Prenumerera KOSTNADSFRITT på nyhetsbrev (1 ggr mån) från Bloggen Morrhåret

Helheten och Friden

Att gå bortom separationen föder ett helande och ett närmande in i helheten och friden. Enligt min erfarenhet finns det bara olika nivåer av förståelse för att jag i grunden INTE VET vem jag ÄR. Betänk detta påstående ett tag . . .

Betänk FRIHETEN OCH MÖJLIGHETERNA den insikten innebär. Friheten bortom åsikter, strid, konflikt och disharmoni. Om du inte vet vem du är kan du ju välja något helt annat när som helst eftersom alla koncept är uppluckrade.

Vem VILL du vara?

🐾 En helande meditation för att komma i kontakt med helheten bortom separation och disharmoni:

Andas återigen djupt NÄSA IN och MUN UT.

Känn hur din kropp fylls med HÄRLIGT syre som skapar LIV i din kropp. Känn samtidigt hur du  vid utandningen lämnar koldioxiden till växternas blad att omvandla till syre igen.

Kvinna står med halva kroppen i vattnet. Hon står med ryggen mot dig och i starkt motljus från solen. Hon har händerna formade som ett hjärta. Bortom upplevelsen av att du är separerad från allting utanför dig och det du tror är självet kan du gå bortom upplevelsen av att du är separat och ensam. Du kan gå från rädsla till trygghet och kärlek för att du är delaktig i något mycket större än dig.
Är du en del av universum eller är du ENSAM och SEPARAT? Vem är du om du inte vet vem du är? Om du inte vet vem du är kan du bli den du VILL vara.

Känn att du är EN av alla delar på denna planet där du fötts en gång. EN DEL av denna jord där du skall dö och kanske återfödas i ett evigt naturligt kretslopp. Du kan tänka ett mantra inom dig (mantran är inte heliga). Laborera som du vill. Här är ett förslag:

 1. Inandning: Fokus på kroppen och dina sinnen
 2. Utandning: - "JAG ÄR KÄRLEK"
 1. Inandning: Fokus på kroppen och dina sinnen
 2. Utandning: - "JAG ÄR LJUS"
 1. Inandning: Fokus på kroppen och dina sinnen
 2. Utandning: - "JAG LITAR PÅ LIVET"

Är du jordens cancer eller är du en del av jorden?

Är du en del av problemet eller en del av lösningen?

Våga fråga dig vem du är på den djupaste nivå. Var inte rädd. Det är inte farligt. Det är humor och det är helande.

Är du INGENTING som försvarar INGENTING mot INGENTING? Är du på den mekaniska nivån inte mer är en kemisk process?

Som ett lackmuspapper.

Ett fotomontage föreställande en cancercell omgiven av röda blodkroppar. Cancercellen är lila. Är du en cancercell i separation som förgör värdkroppen? Är du jordens cancer eller är du en del av Jorden? Vem är du?
Är du en cancercell, som i sin upplevelse av separation, sakta förgör sig själv och platsen där den bor? Jobba på dig själv och lämna separationens fängelse av omedvetenhet och bristande medkänsla för att gå bortom den gamla hjärnans värld av brist och fattigdomstänkande i överlevnad.

🐾 Var en del av lösningen och vägra vara en del av problemet

Det finns de som bryter sig loss från rädsla, separation och medberoende. Det är kärlek eftersom det är att bryta sig loss från något fragmenterat, disharmoniskt och sjukt. Var en del av lösningen och vägra vara en del av problemet. VÄGRA vara en cancercell och var den du är innerst inne. Det är vackert, sant och modigt.

Du blir en del av LÖSNINGEN

Om du gör uppgifterna ovan kommer det att hända saker. Det finns bara olika nivåer av medvetenhet om att du inte vet vem du är och friheten där bortom som kommer att spridas som ringar på vattnet genom din manifestation av att du:

FÖRSTÅTT

Läs mer NEDAN eller på startsidan för MORRHÅRET ->

When mankind sees, at last, the folly of its present fascination with violence and war, and discards the means to carry out its acts of violence, it will undergo a remarkable transformation
Mästaren genom Benjamin Creme
En liten pojke med en dräkt föreställande en superhjälte. Han håller upp sina armar som för att visa sina muskler och sin styrka.

Vad är personlig styrka?

Innehar du personlig styrka? Vad kan du göra för att komma i kontakt med din styrka? Du har säkert hört människor tala om personlig styrka: "Han har utstrålning!", "Hon har karisma!", "Han hade hela publiken i sin hand!".

Fortsätt läsa →
En humla på en vit blomma

Gör som humlan och våga skapa tomrum

Humlan förstod inte att den inte kunde flyga - den flög ändå. När du vågar släppa det kända och därigenom skapa tomrum genom frihet från koncept skapade i det förflutna, är du fri att, likt fågeln Fenix, flyga FRITT i tomrummet och skapa OM ditt liv på NYTT.

Fortsätt läsa →

Relaterade Tjänster